Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 19, 2012

ζυμη γιαουρτιου

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 6φλιτζανακια αλευρι μισο φλ λαδι μισο φλ γιαουρτι νερο αλατι                                         ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ριχνουμε το αλευρι σε μια λεκανη με το αλατι,προσθετουμε το λαδι,το γιαουρτι και λιγο λιγο και τα ζυμωνουμε για να γινει μια σφιχτη ζυμη.Αφηνουμε τη ζυμη για 15 λεπτα να ξεκουραστει. Χωριζουμε τη ζυμη σε μπαλες και την ανοιγουμε με τον πλαστη σε φυλλα.          

σπιτικη ζυμη πιτσας

Εικόνα
Σπιτική ζύμη για πίτσα http://greekcook.gr/images/recipes/20020121100914_4b12d261b5cea.jpg 2.7 369 5  ΥΛΙΚΑ 500γρ αλευρι 10 γρ μαγια 1κγζαχαρη 2κγ΄αλατι νερο οσο παρει     ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ζεστενουμε ενα ποτηρι μεγαλο νερο οχι να καψει να ειναι χλιαρο,βαζουμε σε ενα μπωλ την μαγια ριχνουμε το νερο να την διαλυσουμε και μετα προσθετουμε το αλατι την ζαχαρη και σιγα σιγα το αλευρι .Μολις γινει μια ωραια μαλακια ζυμη την σκεπαζουμε και την αφηνουμε για μια ωρα να διπλασιαστει σε μεγεθος.Μολις φουσκωσει την πλαθουμε και την βαζουμε σε ενα ταψακι και προσθετουμε τα υλικα της αρεσκειας μας για την πιτσα!καλη επιτυχια!!!!!!

ζυμη κουρου

Υλικά 10 γρ. ΑΛΑΤΙ 5 γρ. κρυσταλλική ΖΑΧΑΡΗ 300 γρ. σκληρό Βουτυρο 25 γρ. ΞΥΔΙ 175 γρ. ΝΕΡΟ 500 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ(κοσκινισμένο) Εκτέλεση Κόβουμε το Βουτυρο σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στον κάδο του μίξερ με το φτερό και χτυπάμε στην 1η ταχύτητα για 3 λεπτά περίπου. Η υφή του μείγματος μετά το δούλεμα πρέπει να είναι όπως τα σβόλια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή, αλάτι, ζάχαρη, ξύδι, νερό και δουλεύουμε όλο το μείγμα, μέχρι την πλήρη ομογενοποίησή του. Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50γρ. (π.χ τυροπιτάκια) και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά περίπου. Μετά την ξεκούραση της ζύμης ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη ή ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε με τη βοήθεια κουπ – πατ και βάζουμε μέσα τη γέμιση για τυρόπιτα ή οποιαδήποτε άλλη της αρεσκείας μας και την κλείνουμε σα μισοφέγγαρο. Την αλείφουμε με αβγό με τη βοήθεια ενός πινέλου και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμούς κελσίου για 25-30 λεπτά περίπου .Μπορουμε να φτιαξουμε ταρτες γ

βασικες συνταγες ζυμης

Εικόνα
βασικη για φυλλο πιτας                   ΥΛΙΚΑ 1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησης 3 κγξυδι 3κγ λαδι αλατι και νερο οσο παρει                                                           ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μεγαλο μπολ ριχνουμε το αλευρι κανουμε μια λακουβιτσα και ριχνουμε το ξυδι το λαδι και το αλατι και το χλιαρο νερο.Πλαθουμε μεχρι να ξεκολαει η ζυμη απο τα χερια μας ενα μαλακο ζυματακι.Το αφηνουμε να ξεκουραστει και στην συνεχεια το κανουμε μπαλιτσες και ανοιγουμε φυλλαρακια με την βεργα (εβα πολυ λεπτο ξυλαρακι).μπορουμε να κανουμε σπανακοπιτα,χορτοπιτα,τυροπιτα μπουγατσα(θελει πολυ λεπτο ομως)κοτοπιτα κρεατοπιτα ολων των λογιων τις πιτες.καλη επιτυχια!!!!  

σπιτικο (smouthis}

Εικόνα
Καλημερα!! Ηκαλη μερα ξεκιναει με ενα καλο πρωινο!!!! ΥΛΙΚΑ 5με 6φραουλες μισο ποτηρι φρεσκο γαλα 2 κσ γιαουρτι με ολα τα λιπαρα 1χουφτα αμυγδαλα 1κσ μαυτη ζαχαρη και παγο                                         ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πλενουμε καλα τις φραουλες μας και τις κοβουμε σε κομματακια και τα βαζουμε στο μιξερ ριχνουμε το γαλα τογιαουτρακι τα αμυγδαλα την ζαχαρη και τον παγο.Χτυπαμε με την δυνατη ταχυτητα για 3 λεπτα.Σερβιρουμε σε ενα μεγαλο ποτηρι,,,σαν παγωτο ειναι!!!!!!!!      

σφακιανη πιτα

Εικόνα
αντε αλλη μια παρα πολυ τελεια πιτα απο την κυρια κυριακη!!! Για το φύλλο: 500 γραμμάρια αλεύρι 1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο. 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό.. Αλάτι. 1 ποτηρακι τσικουδια Για τη γέμιση: 500γρ μυζήθρα.μαλακη Για το άρτυμα: Θυμαρίσιο μέλι. Σουσάμι καβουρντισμένο. Καρυδόψιχα χοντροκομμένη. Εκτέλεση Φτιάχνουμε το ζυμάρι, ζυμώνοντας όλα τα υλικά. Ανοίγουμε φύλλα πολύ λεπτά και στρογγυλά, μεγέθους ενός μεσαίου πιάτου. Απλώνουμε ένα φύλλο και το πασπαλίζουμε με ενάμισι κουταλιά της σούπας μυζήθρα. Βρέχουμε με το δάκτυλο περιμετρικά το φύλλο στην άκρη του με λίγο νερό και το σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο. Πιέζουμε τις άκρες του ελαφρά για να κολλήσουν με το κάτω. Τηγανίζουμε τις πίτες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τις σερβίρουμε περιχυμένες με το μέλι και πασπαλισμένες με το σουσάμι και τα καρύδια.

σκοπελιτικη τυροπιτα πεντανοστιμη

Εικόνα
Υλικά 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ. φέτα σκληρή λάδι αλάτι Εκτέλεση Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και δημιουργείτε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας λάδι και αλάτι. Αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα ρίχνοντας σταδιακά χλιαρό νερό μέχρι να πάρε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά, αλλά ούτε και πολύ σκληρή. Κόβετε τη ζύμη σε τρία μπαλάκια και την αφήνετε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Ρίχνετε στο τραπέζι αλευράκι, τοποθετείτε το ένα μπαλάκι ζύμης και με τον λεπτό πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό. Ρίχνετε περιμετρικά λάδι και παίρνετε ένα κομμάτι φέτας και το τρίβετε πάνω στο φύλλο. Αρχίζετε να τυλίγετε τις δύο αντίθετες μεριές του φύλλου προς το κέντρο (όχι σφιχτά). Τέλος το γυρίζετε σα σαρίκι. Βάζετε το τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψει αρκετά. Ρίχνετε μέσα την πιτούλα και μόλις ψηθεί από την μια μεριά τη γυρίζετε και από την άλλη. Τη βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι και την τρώτε

ΚΟΤΟΠΙΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 κοτόπουλο ή 6 μπουτάκια κοτόπουλου 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο 1 κ.σ. Βουτυρο 5 πράσα σε ροδέλες 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 ματσάκι άνηθο 1 ματσάκι μαϊντανό 1 κ.γ. μαραθόσπορο ψιλοκομμένο 2 αβγά 1½ φλ. τριμμένο κασέρι αλάτι-πιπέρι 1 δόση για χωριάτικο φύλλο Προετοιμασία: 1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών και το κρεμμύδι. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκοκκαλίζουμε και το κόβουμε σε μπουκίτσες. 2. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βουτυρο και σοτάρουμε το πράσο και το μαραθόσπορο μαζί με τα κρεμμυδάκια αφού τα αλατοπιπερώσουμε, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Στο τέλος ρίχνουμε και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά το σοτάρισμα. 3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένους. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση και προσθέτουμε

γαλατοπιτα με φυλλο

Εικόνα
Αφου εχουν την τιμητικη τους οι πιτες λεω να κανουμε και αλλες, μυρισε ελλαδα!!! 12 – 14 κομμάτια: Χρόνος προετοιμασίας: 70 λεπτά 4-6 φύλλα βασικη συνταγη (οπως το φυλλο της χορτοπιτας) 120 γρ. βουτυρο λιωμενο 2 λίτρα φρέσκο γάλα χλιαρό 1 πρέζα αλάτι 10 αβγά μεγάλα 250 γρ. ζάχαρη ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι 80 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη   Προετοιμασία: 1. Αλείφουμε με βουτυρο ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο Βουτυρο. 2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200°C και φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τοv φούρνο στους 160-170°C. 3. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί. 4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για 45-55 λεπτά. Προσοχή

τραγανα σαντουιτσ με σοκολατα

Εικόνα
Μετα το πασχα μας μενουν κουλουρακια τσουρεκακια που μπαγιατεψαν, μην τα πεταξετε σας εχω μια συνταγη που θα λατρεψετε και εσεις και τα μικρα σας!!!                  ΥΛΙΚΑ 12 φετες τσουρεκιου 100 γρ ζαχαρη 50 γρ βουτυρο 1κγ κανελα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 400ml κρεμα γαλακτος 500γρ σοκολατα 200mlγαλα 1κσ γλυκοζη                                            ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ας φτιαξουμε πρωτα την σοκολατα την γεμιση .Σε ενα ξυλο κοπης κοψτε την σοκολατα σε μικρα κομματια και βαλτετα σε ενα μεταλλικο μπολ.Σε μια κατσαρολα ριξτε την κρεμα το γαλα τη γλυκοζη και βραστε σε χαμηλη φωτια .Ριξτε το καυτο μειγμα γαλακτος στο μεταλλικο μπολ με την σοκολατα και ανακατεψτε με την σπατουλα μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα .Σκεπαστε το μπολ με μια διαφανη μεμβρανη και βαλτε το στο ψυγειο για 2 ωρες τουλαχιστον .Προθερμαινετε το φουρνο στους170 βαθμους .Βουτυρωστε τις φετες τσουρεκιου και τοποθετηστε της σε ενα ταψακι που εχετε βαλει λαδοκολαανακατεψτε την ζαχαρη με την κανελα και πασπαλιστε τις

κεικ με κομματακια σοκολατας σιροπιαστο

Εικόνα
Απογευματακι τωρα ειναι ωρα για ενα ωραιο καφεδακι μαζι μεεεεεε φυσικα κεικ!!!                       ΥΛΙΚΑ 8 μεσαια αυγα 500γρ βουτυρο 300γρζαχαρη αχνη 500γρ αλευρι για ολες τις χρησεις 1 φακελακι μπεικιν 2 βανιλιες σε σκονη 50 ml κονιακ 150  γρ σοκολατα κουβερτουρα 150 γρ φιλε αμυγδαλου για το σιροπι 800ml νερο χυμοςενος λεμονιου 1 βανιλια                                               ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στον καδο του μιξερ ριξτε το βουτυρο και την ζαχαρη και χτυπηστε με συρμα για 7λεπτα περιπου μεχρι να ασπρισει και αφρατεψει το μειγμα.Προσθεστε στο καδο του μιξερ τα αυγα ενα ενα και χτυπηστε σε χαμηλη ταχυτητα μεχρι να γινει ομοιγενες το μειγμα.Σενα μπολ μεταλλικο κοσκινιζουμε το αλευρι,προσθετουμε στην συνεχεια τις βανιλιες και το μπεικιν και ανακατευουμε για ενα λεπτο στην συνεχει το κονιαν και χτυοαμε για2 λεπτα ακομα.κοβουμε την σοκολατα σε κομματακια και την αλευρωνουμε.Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε το ταψακι μας.Ριχνουμε την κουβερτουρα στο ταψακι οχι ολοι αδειαζουμε το

καραμελα βουτυρου

Εικόνα
Θελετε να φτιαξετε καραμελα και δεν ξερετε πως?θελετε να διακοσμησετε τις δημιουργιες σας και δεν ξερετε πως?ειναι πανευκολο!!!! ΥΛΙΚΑ 1 ΚΟΥΤΑΚΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ                                                ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βαζετε το ζαχαρουχο οπως ειναι με το κουτακι χωρις να το ανοιξετε ορθιο σε ενα κατσαρολακι και γεμιζετε νερο τοσο ωστε να καλυπτη ολο το κουτακι και το βραζετε για 3ωρες ωστε να γινει μια ρευστη καραμελακαι4με5  ωρες για να γινει μια παχυρευστη!!!!.Ευκολο δεν ηταν?μπορειτε να το φατε και σκετο με ενα κουταλακι εμενα ετσι μου αρεσει!!!!!!1 Βάζουμε το κουτί χωρίς να το ανοίξουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και το σκεπάζουμε μέχρι επάνω με νερό.

χορτοπιτα με αγρια χορτα

Εικόνα
Σημερα ειχαμε λαικη στην γειτονια μου και πηρα πολυ ωραια χορταρακια αγρια και λεω να φτιαξουμε παρεα μια πιτουλα τι λετε? ΥΛΙΚΑ για την γεμιση 1κιλο χορτα της αρεσκειας σας ενα πρασο 3 κρεμμυδακια φρεσκα μισο ματσακι ανηθο 2 αυγα 1/2κιλο φετα βαρελισια ελαιολαδο αλατι πιπερι μιρωνια καυκαλιθρες μαραθο ΥΛΙΚΑ για την ζυμη 1κιλο αλευρι χωριατικο 3 κουταλιες ελαιολαδο 2 κουταλιες σουπας ξυδι αλατι νερο χλιαρο οσο παρει                                                        ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλενουμε και καθαριζουμε καλα τα χορταρακια μας.Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε νερο και ζεματιζουμε τα χορτα μας μεχρι να μαλακωσουν,μολις μαλακωσουν τα βαζουμε στο σουρωτηρη να στραγγιξουν.Σε μια μεγαλη λεκανη ριχνουμε το αλευρι μας και κανουμε μια λακουβιτσα και ριχνουμε το ξυδι και το λαδι και το αλατακι και στην συνεχεια νερακι και ζυμωνουμε,εως οτου γινει μια ωραια μαλακια ζυμη ,την βαζουμε στην ακρη να ξεκουραστει.Περνουμε τα χορταρακια μας και τα αδειαζουμε σε ενα μπολ,κοβουμε τον α