Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 17, 2012

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 135 γρ ελαιολαδο 3 μεγαλα αυγα 150γρ νερο 150γρ αχαρουχο γαλα 1φακελακι μαγια 750γρ αλευρι για ολες τις χρησεις 1κοταλακι μαστιχα 2πορτοκαλια το ξυσμα και το χυμο τους 150γρ ζαχαρη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το ζαχαρουχο με το νερο μεχρι να αρχισει ο βρασμος,μολις αρχισει το κατεβαουμε.Το αδειαζουμε στον καδο του μιξερ και το ανακατευουμε μεχρι να πεσει η θερμοκρασια του μειγματος.Στην συνεχεια προσθετουμε το ελαιολαδο,τα αυγα,το ξυσμα,το χυμο,την μαστιχα ,την ,ζαχαρη,την μαγια και τελος το αλευρι κοσκινισμενο.Ανακατευουμε μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη αν χρειαστει προσθετουμε λιγο αλευρι ακομα.Σπεπαζουμε το μπολ και το αφηνουμε να φουσκωσει για 2 ωρες.Στην συνεχεια τα πλαθουμε και τα κανουμε οτι σχημα θελουμε.Τα αραδειαζουμε με αποσταση σε μια λαδοκαλο σε ενα ταψι και τα αφηνουμε να φουσκωσουν ακομα τα κουλουρακια μας για 30 λεπτα.Τα αυγουλωνουμε και τα ψηνουμε για 30 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους.