Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 1, 2013

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ

Εικόνα
Γλύκισμα με σοκολάτα,δημητριακά και μπανάνα
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες δημητριακά σοκολατένια κια μη
200γρ κουβερτούρα
100γρ γάλα φρέσκο
1κουταλία βούτυρο
... 2κουταλιες μέλι
λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας
1μπανάνα σε κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα και αποσύρουμε,σε ενα αλλο μπολ εχουμε ψιλοκόψει την κουβερτόυρα και αδειάζουμε το καυτό γάλα,ανακατεόυμε μεχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα.Στην συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο και το μέλι,ανακατευουμε και προσθέτουμε και τα δημητριακά.Σε μια λαδόκολλα βάζουμε το μισο μείγμα και αραδιαζουμε επανω και την ψιλοκιμμένη μπανάνα,ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα.Κλείνουμε σφιχτα σαν καραμέλα την λαδόκολλα.Τοποθετούμε στη κατάψυξη για 1 ώρα και στην συνέχεια στην συντήρηση για αλλες δυο!!!!!!!!καλή επιτυχία!!!!!
ρα

ΝΤΟΝΑΤΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Εικόνα
ΝΤΟΝΑΤΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
8ΦΛΙΤΖ ΑΛΕΥΡΙ
1 2/3 ΦΛΙΤΖ ΓΑΛΑ ΧΛΙΑΡΟ
2/3 ΤΟΥ ΦΛΙΤΖ ΝΕΡΟ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ
... 2ΚΟΥΤ ΓΛΥΚ ΑΛΑΤΙ
1ΑΥΓΟ
2/3 ΚΟΥΠΑς ΖΑΧΑΡΗ
2/3 ΚΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΛΕΥΡΙΟΥ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ
ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ 30 ΜΕ 40 ΓΡ ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ
ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΝΤΟΝΑΤΣ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ
ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΡΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΤΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ
ΕΓΩ ΤΑ ΓΕΜΙΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΡΩΜΑΤΙΣΑΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ!!!!!!

ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Εικόνα
ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
500ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
80ΓΡ ΚΑΚΑΟ ΣΚΟΝΗ
150ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
300ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
... 3ΑΥΓΑ
1ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΝΙΑΚ
50ΓΡ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
1ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι,το μπείκιν και το κακακ
Χτυπάμε στο μίξερ,τοβούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα,προσθέτουμε τα αυγα ένα ένα και συνεχ΄ιζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το κακάο και στη συνέχεια το μείγμα αλευριού,τέλος τις σταφίδες
Πλάθουμε την ζύμη σε μπαστουνακια 2 βγάινουν,προθερμένουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμους στις αντιστασεις.
Χαραζουμε τα μπαστουνάκια σε φέτες χωρις να τα κόψουμε τελείως.Ψήνουμε για 20 λέπτα και στην συνεχεια τα χωριζουμε τελειως και τα ξανα ψήνουμε για αλλα 20 λεπτα.Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως!!!!!


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Εικόνα
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ
200ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
250 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1ΑΥΓΟ
ΒΑΝΙΛΙΑ
... 320ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1ΚΟΥΤΓΛΥΚ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1/2ΚΟΥΤ ΓΛΥ ΣΟΔΑ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ
ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΧΤΥΠΑΜΕ ΓΙΑ 2 ΄ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΕΥΠΛΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣΜ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ
ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ 160 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΖΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΛ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΛΑΜΑΡΙΝΑ
ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΓΙΑ 12 ΜΕ 15 ΛΕΠΤΑ!!!!

KAΛΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ

Εικόνα
ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
800ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1ΑΥΓΟ
3ΚΟΥΤ ΣΟΥΠ ΖΑΧΑΡΗ
... 1/2ΦΛΙΤΖ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
1ΣΦΗΝΑΚΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ
ΝΕΡΟ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1ΚΙΛΟ ΜΥΖΗΘΡΑ
3/4 ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΥΓΑ
ΜΑΣΤΙΧΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ
ΚΑΝΕΛΑ,ΓΑΡΙΦΑΛΟ
1ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΝΕΡΟ
ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΕΥΠΛΑΣΤΗ
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑ ΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ
ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΕ 6 ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΥΛΛΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΧΙΛ.
ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ 10 ΕΚ
ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΘΕ ΚΥΚΛΟΥ
ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 20 ΜΕ 25 ΛΕΠΤΑ!!!!ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ!!!