Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 22, 2013

ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ
1ξερη μαγια
1ποτηρι χλιαρο νερο
2ποτηρια αλευρι για ολες τις χρησεις
αλατι και λιγο ελαιολαδο
φετα σκληρη και χοτροκομμενη
αν θελουμε βαζουμε και δυοσμο,ριγανη,θυμαρι οτι θελετε εσεις βαλτε την φαντασια σας!!!!!!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ενα μπολ ανακατευουμε το νερο και την μαγια,ριχνουμε το λαδι και το αλατι,ανακατευουμε στην συνεχεια το αλευρι.Ζυμωνουμε να βγει μια ζυμη μαλακη.Αφηνουμε 30 λεπτα να φουσκωσει.Στην συνεχεια περνουμε μπαλιτσα μπαλιτσα και την γεμιζουμε με φετα.Την κλεινουμε σαν πουγκι και και την ξανα ανοιγουμε σαν πιτουλα με τα δαχτυλα μας.Τηγανιζουμε σε καυτο λαδι !!!!!!!!!σερβιρουμε χλιαρες!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

ΠΕΡΕΣΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
500γρ για ολες τις χρησεις
αλατι 1/2 κουταλακι
2φακελακια ξερη μαγια
χλιαρο νερο οσο παρει

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
500γρ κιμα μοσχαρισιο
μαιντανο φρεσκο
1ξερο κρεμμυδι
αλατι,πιπερι
ελαιολαδο
1ποτηρι ζωμο λαχανικων του νερου ποτηρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μπολ ανακατευουμε το νερο με την μαγια,συνεχιζουμε με το αλατι και σιγα σιγα το αλευρι.Ζυμωνουμε ,μεχρι να πετυχουμε μια ζυμη να κολλαει πολυ ατα χερια.Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να φουσκωσει για 1 ωρα.Εντωμεταξυ σε ενα τηγανακι βαζουμε ελαιολαδο και το κρεμμυδι,σοταρουμε μεχρι να παρουν χρωμα,σβηνουμε ριχνοντας τον ζωμο,αλατοπιπερωνουμε και χαμηλωνουμε την φωτια για 30 λεπτα,τελος ριχνουμε το ψιλοκομμενο μαιντανο και αποσυρουμε ,αφου πρωτα εχουμε βεβαιωθει οτι εχει τραβηξει ολα τα υγρα του ο κιμας οτι ειναι στεγνος..
Βαζουμε ενα βαθυ τηγανι με σπορελαιο και αφηνουμε να καψει.Βαζουμε λιγο λαδι στα χερια μας.Περνουμε λιγο λιγο ζυμαρι και το ανοιγουμε με τα χερια μας και βαζουμε μια κουταλια απο την γεμιση και κλεινουμε.Τηγανι…