Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 22, 2013

ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1ξερη μαγια 1ποτηρι χλιαρο νερο 2ποτηρια αλευρι για ολες τις χρησεις αλατι και λιγο ελαιολαδο φετα σκληρη και χοτροκομμενη αν θελουμε βαζουμε και δυοσμο,ριγανη,θυμαρι οτι θελετε εσεις βαλτε την φαντασια σας!!!!!! ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ ανακατευουμε το νερο και την μαγια,ριχνουμε το λαδι και το αλατι,ανακατευουμε στην συνεχεια το αλευρι.Ζυμωνουμε να βγει μια ζυμη μαλακη.Αφηνουμε 30 λεπτα να φουσκωσει.Στην συνεχεια περνουμε μπαλιτσα μπαλιτσα και την γεμιζουμε με φετα.Την κλεινουμε σαν πουγκι και και την ξανα ανοιγουμε σαν πιτουλα με τα δαχτυλα μας.Τηγανιζουμε σε καυτο λαδι !!!!!!!!!σερβιρουμε χλιαρες!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

ΠΕΡΕΣΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 500γρ για ολες τις χρησεις αλατι 1/2 κουταλακι 2φακελακια ξερη μαγια χλιαρο νερο οσο παρει ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 500γρ κιμα μοσχαρισιο μαιντανο φρεσκο 1ξερο κρεμμυδι αλατι,πιπερι ελαιολαδο 1ποτηρι ζωμο λαχανικων του νερου ποτηρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ ανακατευουμε το νερο με την μαγια,συνεχιζουμε με το αλατι και σιγα σιγα το αλευρι.Ζυμωνουμε ,μεχρι να πετυχουμε μια ζυμη να κολλαει πολυ ατα χερια.Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να φουσκωσει για 1 ωρα.Εντωμεταξυ σε ενα τηγανακι βαζουμε ελαιολαδο και το κρεμμυδι,σοταρουμε μεχρι να παρουν χρωμα,σβηνουμε ριχνοντας τον ζωμο,αλατοπιπερωνουμε και χαμηλωνουμε την φωτια για 30 λεπτα,τελος ριχνουμε το ψιλοκομμενο μαιντανο και αποσυρουμε ,αφου πρωτα εχουμε βεβαιωθει οτι εχει τραβηξει ολα τα υγρα του ο κιμας οτι ειναι στεγνος.. Βαζουμε ενα βαθυ τηγανι με σπορελαιο και αφηνουμε να καψει.Βαζουμε λιγο λαδι στα χερια μας.Περνουμε λιγο λιγο ζυμαρι και το ανοιγουμε με τα χερια μας και βαζουμε μια κουταλια απο την γεμιση κα