Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 5, 2012

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ
3 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
1 φακελακι μαγια
1 κεσεδακι γιαουρτι η γαλα
1κγ αλατι
1 κγ ζαχαρη
3 αυγα
1 αυγο για αλειμμα
150 γρ βουτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1/2 κιλο φετα τριμμενη
3 αυγα
λιγο ελαιολαδο
λιγο φρεσκο τριμμενο πιπερι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βαζουμε στο μιξερ τα 2 αυγα ,την μαγια,το γιαουρτι,την ζαχαρη και το βουτυρο.Αμεσως μετα προσθετουμε το κοσκινιζμενο αλευρι σιγα σιγα.Οταν η ζυμη μας ειναι ευπλαστη την κανουμε μια μπαλα και την βαζουμε σε ενα ζεστο μερος μεχρι να μας διπλασιαστει σε ογκο.Στην συνεχεια την ζυμωνουμε ελαφρα και την κανουμε 2 μπαλες,στην συνεχεια ανουγουμε με ενα μπλαστη σε 2 μακροστενα φυλλα.Σε ενα μπολ αδειαζουμε την φετα ,το πιπερι και το ελαιολαδο και ανακατευουμε.Σπαμε τα αυγα και τα χτυπαμε και τα αδειαζουμε και αυτα.Παιρνουμε το μειγμα και το αδειαζουμε στα 2 φυλλα μας,τυλιγοντας τα σε ρολο.Επειτα,κοβουμε ομοιμορφα σε κομματια,και τα τοποθετουμε ορθια σε ενα ταψακι.Τελος αλειφουμε τα ψωμακια με αυγο η βουτυρο και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για μια ω…

ΜΑΘΥΣΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλο φραουλες
5 κσ βοτκα
3κσ μαυρη ζαχαρη
1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε καλα τις φραουλες μας και κοβουμε τα κοτσανια τους και τις κοβουμε σε χοντρα κομματια.Στην συνεχεια με την μυτη ενος κοφτερου μαχαιριου χαραζουμε κατα μηκος το μακροστενο λοβο της βανιλιας και την ανοιγουμε στα δυο.γδερνουμε το εσωτερικο με την βοηθεια ενος κουταλιου και συλεγουμε τα σπορακια.Σε ενα μπολ αδειαζουμε την βοτκα τη ζαχαρη,ανακατευουμε και προσθετουμε τις φραουλες και τα σπορακια της βανιλιας.Κλεινουμε καλα το μπολ με μια μεμβρανη και το βαζουμε στο ψυγειο για 2 με 3 ωρες.Σερβιρουμε με σαντιγυ η με ξηρους καρπους.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

EYKOΛΟ ΝΤΟΜΑΤΟΨΩΜΟ

ΥΛΙΚΑ
200γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
3κγ μπεικιν παουντερ
1κουταλακι αλατι
300mlγαλα
1κσ λεμονι χυμος
3αυγα
1 1/2κσ πελτε ντοματας
2κσ ελαιολαδο
1/2κουπα λιστες ντοματες ψιλοκομμενες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μπολ ανακατευουμε το αλευρι,το αλατι και το μπεικιν και τα κοσκινιζουμε.Σε ενα μπολ αναμυγνειουμε τα υγρα υλικα μας το γαλα,τα αυγα,τον πελτε,το λαδι και το λεμονι.Στην συνεχεια αδειαζουμε το μειγμα σιγα σιγα στο μπολ με τα αλευρα.Στο τελος προσθετουμε τις λιαστες ντοματες.Ανακατευουμε καλα να ενωθουν τα υλικα μας.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμους.Λαδονουμε μια αντιλολλητικη φορμα και αδειαζουμε το μειγμα μας.Ψηνουμε για περιπου 50 με 60 λεπτα μεχρι να ροδισει.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!