Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

πιπεροπιτα

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΕΙΞΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΠΙΕΡΙΕΣ ΠΕΡΡΙΣΕΥΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ!!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ
5 πιπεριες κερατο
μισο κιλο ντοματακια τυπου σαντορινης (ειναι ωραια πολυ γλυκα)
1 ξερο κρεμμυδι
4 φυλλα χωριατικα (βασικη συνταγη χωριατικο φυλλο)
μισο κιλο φετα βαρελισια σκληρη
ελαιολαδο αλατι 'και πιπερι
               ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ





Σε ενα κατσαρολακι σε χαμηλη φωτια βαζουμε  κομματακια την πιπερια μας και το κρεμμυδι ψιλοκομμενο και ανακατευουμε μεχρι να μαραθουν.Το κατεβαζουμε απο την φωτια και το αφηνουμε να κρυωσει.Σε ενα ταψακι βαζουμε λιγο λαδι και το απλωνουμε.Εντωμεταξυ προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμους .Βαζουμε σε ενα μπολ το μειγμα απο το κατσαρολακι μας και προσθετουμε τα ντοματινια και την φετα χοντροκομμενη.Στρωνουμε το ενα φυλλο μας και το λαδονουμε και προσθετουμε το επομενο,στην συνεχεια προσθετουμε το μειγμα ολο απο το μπολ και βαζουμε απο πανω τα αλλα 2 φυλλα αφου πρωτα τα εχουμε αλειψει με λαδακι ραντιζουμε με λιγο νερο και λαδι και ψηνουμε για μια ωρα. Παιδια ειναι υπεροχη!!!!!!!

ΤΣΙΣΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ
2 συσκευασιες φιλαδελφια
μιση κουπα αχνη ζαχαρη
1 κουτακι ζαχρουχο γαλα
1 κουτι μπισκοτα τυπου daigestibe
100γρ βουτυρο λιωμενο
1 σακκουλακι ζελατινη σκονη
μιση κουπα χλιαρο νερο
μαρμελαδα φραουλα
λιγες σταγονες λεμονιου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ




Βαζουμε το λιωμενο βουτυρο σε μια φορμα ταρτας .Στην συνεχεια τριβουμε στο μουλτι τα μπισκοτα σε σκονη,αδειαζουμε τα μπισκοτα στο βουτυρο και με την βοηθεια ενος κουταλιου απλωνουμε σε ολοι την επιφανεια της φορμα την βαση.Το τοποθετουμε στο ψυγειο μεχρι να σφιξει η βαση μας.Στην συνεχεια στο μιξερ χτυπαμε την κρεμα τυρι και το ζαχαρουχο γαλα να γινουν μια αφρατη κρεμα (αν θελετε ριξτε μερικες σταγονες λεμονιου ειναι πολυ ωραια)σε ενα μπρικακι ζεσταινουμε μιση κουπα νερο,ριχνουμε μεσα και διαλυουμε την σκονη ζελατινης.Την ριχνουμε και αυτην στην κρεμα και ανακατευουμε καλα.Βγαζουμε απο το ψυγειο την βαση που φτιαξαμε για το τσισκεικ μας και απλωνουμε ομοιομορφα την κρεμα μας με την βοηθεια μιας σπατουλας.Το τοποθετουμε στο ψυγειο για μιση ωρα.Μετα απλωνουμε την μαρμελαδα και σερβιρουμε μετα απο μια ωρα αφου το εχουμε ξανα βαλει το γλυκο μας στο ψυγειο!!! καλη επιτυχια!!! οτι αποριες εχετε μην διστασε τε να με ρωτησετε!!!!!!

ΜΠΡΑΟΥΙΝΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΕΙΔΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
125γρ βουτυρο
200γρ μαυρη σοκολατα
μισο φλ ζαχαρη
2 αυγα καλα χτυπημενα
1μιση φλ κοινο αλευρι
150γρ λευκη σοκολατα
100γρ σοκολατα γαλακτος
 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμενουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμους και βουτυρωνουμε ενα ταψακι και στρωνουμε λαδοκολα.Αναμειγνυουμε το βουτυρο και την μαυρη ζαχαρη σε μεσαιο κατσαρολακι.Ανακατευουμε το μειγμα μας σε χαμηλη φωτια μεχρι να λιωσει και το αφηνουμε 10 λεπτα να κρυωσει.Ανακατευουμε στο μειγμα μας την ζαχαρη και τα αυγα προσθετουμε επισης και το κοσκινισμενο αλευρι μας και και την χοντροκομενη λευκη σοκολατα και την σοκολατα γαλακτος.Απλωνουμε το μειγμα μας στο ταψακι μας και ψηνουμε για 35 λεπτα.Μολις ψηθει το αφηνουμε για 10 λεπτα εκτος φουρνου και το κοσκινιζουμε με αχνη ζαχαρη.Ενα πολυ ευκολο και πολυ γευστικο γλυκο!!!

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζανια νερο
3 φλυτζανια ζαχαρη
250 γρ βουτυρο
35γρ κακαο σκονη
1 κγ σοδα
3 φλιτζανια αλευρι που φουσκωνει μονο του
4 αυγα
ΑΦΡΑΤΟ ΓΛΑΣΟ
90 γρ βουτυρο
80mlνερο
110 γρ ζαχαρη
240 γρ αχνη
35γρ κακαο σκονη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμενουμε το φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα.Βουτυρωνουμε μια φορμα ψησιματος και στρωνουμε μια λαδοκολα.Αναμειγνυουμε το νερο,την ζαχαρη,το βουτυρο,το κακαοκαι την σοδα σε ενα κατσαρολακι ανακατευουμε το μειγμα σε χαμηλη φωτια,χωρις να βρασει,μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη.Το αφηνουμε να κοχλασει και χαμηλωνουμε την φωτια,σιγοβραζουμε για 5 λεπτα.Μεταφερουμε το μειγμα σε ενα μπολ και το αφηνουμε να κρυωσει.Προσθετουμε το αλευρι αφου πρωτα το εχουμε κοσκινισει και τα αυγα χτυπημενα πρωτα.Χτυπαμε στο μιξερμεχρι να γινει ενα ομοιομορφο μειγμα.Αδειαζουμε στην φορμα και ψηνουμε περιπου για 50 λεπτα.Οταν ψηθει το αφηνουμε πρωτα να κρυωσει και μετα ξεφορμαρουμε.Για το γλασο θα αναμειξουμε το βουτυρο το νερο και την ζαχαρη σε ενα κατσαρολακι ανακατευουμε σε χαμηλη φωτια κοσκινιζουμε την αχνη και το κακαο σε ενα μπολ.Προσθετουμε σταδιακα στο μπολ το μειγμα απο το κατσαρολακιΤο σκεπαζουμε και το βαζουμε στο ψυγειο για 20 λεπτα.Μετα το 20λεπτο μπορουμε να επαλειψουμε το κεικ μας.Θα το λατρεψετε!!

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι συνταγες και τα φλιτζανια ειναι ολα κοφτα.τα αυγα συνηθως ειναι γυρω στα 60 γρ.
Αντιστοιχιες
1  φλυτζανι ειναι 250 γρ                                    
1 κουταλια 20 γρ σουπας
1 κουταλια γλυκου 5γρ