Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 18, 2017

Κρουασαν με πραλινα φουντουκιου!!

Εικόνα
Μια πολλη ευκολη και γρηγορη για κρουασαν συνταγη. Υλικα 250γρ γαλα εβαπορε 200ml ελαιολαδο 1 φακελακι ξερη μαγια αλατι ,ζαχαρη και 1 κιλο αλευρι μαλακο περιπου οσο σας παρει για μια ζυμη μαλακη και ευπλαστη.    ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατευουμε ολα τα υγρα υλικα μαζι,στην συνεχεια διαλυουμε την μαγια . και προσθετουμε το αλευρι σιγα σιγα. φτιαχνουμε μια ζυμη μαλακη σχεδον να κολλαει στα χερια. Αφηνουμε να ξεκουραστει 30 λεπτα. Χωριζουμε σε τρια μεροι. Ανοιγουμε το καθε κομματι σε ψιλο φυλλο,χωριζουμε σε τριγωνα και στην συνεχεια αλειφουμε πραλινα φουντουκιου.και κλεινουμε σαν κρουασαν. Προθερμαινουμε τον φουρνο και βαζουμε να ψηθουν για περιπου 30 λεπτα. Μεχρι να ροδισουν.Καλη επιτυχια !!!!!!

Λαδενια κιμωλου!!!

Εικόνα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!!! ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΛΑΔΕΝΙΑ!!!!! ΥΛΙΚΑ 600 γρ αλευρι μαλακο για ολες τις χρησεις. 1φακελακι ξερη μαγια 350 ml νερο χλιαρο αλατακι ,και 2κουτ.σουπ. ελαιολαδο προεραιτικα εμας μας αρεσει που βαζω στην ζυμη και σπορους γλυκανισου ντοματουλα ψιλοκομμενη και κρεμμυδακι. πιπερακι και ριγανουλα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατευουμε ολα τα υγρα υλικα μεσα σε ενα μπολακι και στην συνεχεια διαλυουμε μεσα την μαγια. Ριχνουμε το αλευρακι ,και σχηματιζουμε μια μαλακη ζυμη. αφηνουμε να ξεκουραστει 30 λεπτακια. ριχνουμε λαδακι σε ενα ταψακι διαμετρο 40 εκ,μπολικο λαδακι εεεε!!!!εγω βαζω καλαμποκελαιο,μου το εκμυστηρευτικε μια γιαγια απο την κιμωλο,γινεται ποιο τραγανη απο κατω η ζυμη μας. Απλωνουμε την ζυμη μας με τα χερακια μας σιγα σιγα και την αφηνουμε παλι 30 λεπτακια. προθερμενουμε τον φουρνο μας στους 200 βαθμους. Απλωνουμε απο επανω την ντοματουλα και το κρεμμυδακι,και πασπαλιζουμε με ριγανουλα ,αλατακι πιπερακι και λαδακι. Ψηνουμ