Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 7, 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ

Εικόνα
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΤΑ ΜΟΥ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ










5 πατατες
1κονσερβα κονκασε ντοματας
1κσ πελτε ντοματας
ελαιολαδο
αλατι και πιπερι
2φοινοκιο
1ματσακι μαραθο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κοβουμε σε λωριδες το φοινοκιο και το βαζουμε σε ενα κατσαρολακι με ελαιολαδο σε χαμηλη φωτια μεχρι να μαραθη στην συνεχεια προσθετουμε τις πατατες χοντροκομενες.Στην συνεχει το κονκασε και τον πελτε και ψιλοκομμενο τον μαραθο.Χαμηλωνουμε την φωτια και βραζουμε το φαι μας για μιση ωρα τελος το αλατοπιπερονουμε και στην συνεχεια σερβιρουμε!!!!!
Το συνοδευουμε τελεια με γραβιερα κρητης η φετα!!!!!!!



ΓΕΜΙΣΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΟΡΦΑΝΑ

Εικόνα
ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΓΑΑΠΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ


ΥΛΙΚΑ
6ντοματες μεγαλες
4πιπεριες πρασινες
2μελιτζανες
2κολοκυθακια
6 πατατες
δυοσμος ξερος
ελαιολαδο
2καροτα τριμμενα
1 κουπα ρυζι γλασε
2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
μαιντανος
αλατι και πιπερι
τριμμενη φρυγανια
2σκελιδες σκορδο


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανοιγουμε τις νρτοματες μας απο πανω σαν να ειναι το καπελακι τους και αδειζουμε το εσωτερικο τους με την βοηθεια ενος κουταλιου.Τα βαζουμε σε ενα μπολ,στην συνεχεια της πιπεριες το εσωτερικο τους το πεταμε.Στην συνεχεια τα κολοκυθακια και τελος τις μελιτζανες.Το εσωτερικο τους και απο τα κολοκυθακια και απο τις μελιτζανες τα προσθετουμε στο μπολ με το εσωτερικο των ντοματων.Περνουμε ενα τριφτη και με το χοντρο μερος τριβουμε το ψαχνω τον λαχανικων μας μεχρι να μην υπαρχουν χοντραδια στο μειγμα μας.Στην συνεχεια καθα
ριζουμε τα καροτα μας και τα τριβουμε και αυτα προσθετουμε το τριμμενο σκορδο το ψιλοκομενο κρεμυδι,τον δυοσμο ,το πλυμενο ρυζι μας ,τον μαιντανο μας λιγο ελαιολαδο και το αλατι και το πιπερι.Περνουμε τα αδειαζ…

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

Εικόνα
ΚΑΤΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ

1 κιλο ντοματες ωριμες
1 κρεμμυδι ξερο χοντροκομμενο
ελαιολαδο
4αυγα
αλατι πιπερι
 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βαζουμε ενα τηγανι με ελαιολαδο και βαζουμε σε χαμηλη φωτια το κρεμμυδι μεχρι να μαραθη οχι να τσιγαριστει να μαραθη.Στην συνεχεια προσθετουμε χοντροκομενες και τις ντοματες και βραζουμε συνεχιζουμε δηλαδη να βραζουμε σε χαμηλη φωτια την σαλτσα μας με τα κρεμμυδια μολις βρασει προσθετουμε τα αυγα χτυπημενα κααι στο τελος το αλατι και το πιπερι.Μπορουμε αν θελουμε να προσθεσουμε και φετα βαρελισια του ταιριαζει πολυ.κκαλη επιτυχια!!!