Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 4, 2012

ΠΕΡΕΣΚΙΑ(ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΙΡΟΣΚΙ) ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 4 μεγαλες πατατες 2κρεμμυδια αλατι και πιπερι ελαιολαδο λιγο για το τσιγαρισμα ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 500γρ αλευρι για ολες τις χρησεις αλατι 2 φακελακια ξερη μαγια 250 γρ νερο χλιαρο(να αντεχει το δαχτυλο μας μετρωντας μεχρι το 10) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ αδειαζουμε το χλιαρο νερο,ριχνουμε την μαγια και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.Ριχνουμε το αλατι και στην συνεχεια σιγα σιγα το αλευρι,ανακατευουμε.Θελουμε να πετυχουμε μια μαλακια πολυ ζυμη να κολλαει στα χερια.Αφηνουμε να ξεκουραστει για 40 λεπτα.Βαζουμε τις πατατεσ σε μια κατσερολα να βρασουν καλα.Κοβουμε τα κρεμμυδια ψιλοκομμενα.Σε ενα τηγανακι με λιγο ελαιολαδο τσιγαριζουμε μεχρι να μαλακωσουν καλα τα κρεμμυδια μας.Ξεφλουδιζουμε τις πατατες και με την βοηθεια ενος πιρουνιου τις λιωνουμε.Τις προσθετουμε και αυτες στο τηγανι να ανακατευτουν και να τσιγαριστουν λιγακι με τα κρεμμυδια,αλατοπιπερωνουμε και αποσυρουμε.Βαζουμε ενα τηγανι με μπολικο λαδι να καψει.Παιρνουμε ενα κουταλι και παιρνουμε καθε φορα μια κουταλια απο το