Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 24, 2012

mageirebontasstospitimas: λαδενια κιμωλου

mageirebontasstospitimas: λαδενια κιμωλου : δεν σας ειπα ο αντρουλης μου ειναι παο την κιμωλο ενα πανεμορφο νησι τον κυκλαδων εκει φτιαχνουν μια πετανοστιμη πιτα την ΛΑΔΕΝΙΑ δοκιμαστε...

mageirebontasstospitimas: ποντιακα πεινιρλι

mageirebontasstospitimas: ποντιακα πεινιρλι : ΥΛΙΚΑ 1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις 2,5 κσ μπεικιν μπαουτερ 1 κουταλακι αλατι 8 φετες ζαμπον 2μικρες ντοματες 500 γρ κασερι 6 κ...

mageirebontasstospitimas: ΣΚΟΡΔΟΤΥΡΟΨΩΜΟ

mageirebontasstospitimas: ΣΚΟΡΔΟΤΥΡΟΨΩΜΟ : ΥΛΙΚΑ 500 αλευρι για ολες τις χρησεις 1 φακελακι μαγια 2 κγ ζαχαρη 1/4 κουπας νερο 3 κσ καλαμποκελαιο 100γρ τριμμενη φετα 2 σκελιδες...

mageirebontasstospitimas: ΤΥΡΕΝΙΕΣ ΜΑΡΑΘΕΝΙΕΣ ΚΙΜΩΛΟΥ

mageirebontasstospitimas: ΤΥΡΕΝΙΕΣ ΜΑΡΑΘΕΝΙΕΣ ΚΙΜΩΛΟΥ : Οπως ξερετε αυτος ο μηνας ειναι αφιερωμενος στις ζυμες και τα ψωμια!!!!!.Ετσι και εγω θα σας δωσω αλλη μια συνταγη απο την ομορφη κιμωλο το...

mageirebontasstospitimas: ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ

mageirebontasstospitimas: ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ : ΥΛΙΚΑ 4 κιλα αλευρι σκληρο 1 κιλο προζυμι 1 κσ αλατι νερο οσο παρει                      ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βαζουμε το αλευρι μας σε μια σκα...

mageirebontasstospitimas: HΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ

mageirebontasstospitimas: HΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ : ΥΛΙΚΑ 500γρ τραχανας γλυκος απο πλιγουρι 1 λιτρο νερο 300mlγαλα 4 αυγα 500γρ φετα τριμμενη 4κσ βουτυρο 5 φυλλα χωριατικα μισο φλ βο...

mageirebontasstospitimas: γαλλικη μπαγκετα

mageirebontasstospitimas: γαλλικη μπαγκετα : ΥΛΙΚΑ 3 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις 2 κγ μαγια 1 κγ ζαχαρη 2 κγ αλατι 2 κσ λαδι 2 κουπες νερο 3 κουπες αλευρι δυνατο 1 ασπραδ...

mageirebontasstospitimas: ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

mageirebontasstospitimas: ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ : ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ! !ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΛΙΧΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ...

mageirebontasstospitimas: ΜΠΑΤΣΙΝΑ(ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ)

mageirebontasstospitimas: ΜΠΑΤΣΙΝΑ(ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ) : ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΙΧΝΩ!!! ΥΛΙΚΑ 1 κολοκυθι 3 φλ αλευρι για ολες τις χρησεις 1 φλ γαλα 1 φλ λαδι 3 αυγα 3 φλ κεφαλοτ...

mageirebontasstospitimas: ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ

mageirebontasstospitimas: ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ : υλικα μισο κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις 500mlνερο χλιαρο 15 γρ μαγια μισο κγλ ζαχαρη μπανανες παγωτο της αρεσκειας σας   ΔΙΑΔΙΚΑ...

mageirebontasstospitimas: ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟ ΠΑΚΕΤΟ

mageirebontasstospitimas: ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟ ΠΑΚΕΤΟ : ΥΛΙΚΑ 1 πακετο σφολιατα φετα παπρικα ριγανη δυοσμο αλατι πιπερι σουσαμι αυγο μελι                                          ΔΙΑΔΙΚ...

mageirebontasstospitimas: σπιτικα κρουασαν βουτυρου

mageirebontasstospitimas: σπιτικα κρουασαν βουτυρου : Σπιτικό Κρουασάν: Υλικά 350 γρ. γάλα 55 γρ. ζάχαρη 14 γρ. ξερή μαγιά 500 γρ. αλεύρι 350 γρ. παγωμένο βούτυρο μία πρέζα αλάτι Εκτέλε...

mageirebontasstospitimas: ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ(ΜΠΟΜΠΟΤΑ)

Εικόνα
mageirebontasstospitimas: ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ(ΜΠΟΜΠΟΤΑ) : ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ (ΜΠΟΜΠΟΤΑ)ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ!!! ΥΛΙΚΑ 500γρ αλευρι καλαμποκιου 500γρ. άσπρο αλεύρι για όλες τις χρή...

ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ(ΜΠΟΜΠΟΤΑ)

ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ (ΜΠΟΜΠΟΤΑ)ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ!!! ΥΛΙΚΑ 500γρ αλευρι καλαμποκιου 500γρ. άσπρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις(4 κούπες) 1 φακελάκι ξηρή μαγιά λίγο αλάτι (20γρ. περίπου) 1 κ.σ. μέλι 500-600ml χλιαρό νερό ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ     Σε μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε τα άλευρα με τη μαγιά και το αλάτι, ρίχνουμε το νεράκι και το μέλι και ζυμώνουμε.Αφήνουμε 1 ώρα να σταθεί το ζυμάρι μας, σε ζεστό μέρος. Τοποθετούμε το ζυμάρι σε φρατζολάκια, σε καλά βουτυρωμένες φόρμες ή λαμαρίνες και ψήνουμε στους 220 βαθμούς, για 40-45 λεπτά. Καλό επίσης είναι πρίν ψήσουμε το ψωμάκι μας, να προθερμάνουμε τον φούρνο και μέσα στο φούρνο να έχουμε ένα σκεύος με νεράκι, για να κρατά υγρό το περιβάλλον, έτσι ώστε να κρατά την υγρασία του το ψωμάκι μας. Αφαιρέστε το σκεύος, όταν βάλετε για ψήσιμο το ψωμί σας.καλη επιτυχια!!

σπιτικα κρουασαν βουτυρου

Εικόνα
Σπιτικό Κρουασάν: Υλικά 350 γρ. γάλα 55 γρ. ζάχαρη 14 γρ. ξερή μαγιά 500 γρ. αλεύρι 350 γρ. παγωμένο βούτυρο μία πρέζα αλάτι Εκτέλεση Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα μέχρι τους 50οC. Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα ¾ από το αλεύρι, ομογενοποιούμε, αφήνουμε για 5', προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε στο χέρι ή στο μίξερ μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι από τον κάδο ή τα χέρια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να ξεκουραστεί. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ανοίγουμε παραλληλόγραμμο σχήμα περίπου 40x25. Σε μια λαδόκολλα κόβουμε σε κομμάτια το παγωμένο βούτυρο και με τη βοήθεια ενός πλάστη το πιέζουμε και το ανοίγουμε σε 20x12. Το μεταφέρουμε και το βάζουμε στο κέντρο της ζύμης. Διπλώνουμε τις άκρες και καλύπτουμε όλο το βούτυρο. Πιέζουμε με τον πλάστη σε μακρόστενο σχήμα και το διπλώνουμε στα 3 και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Το ξανανοίγουμε

ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟ ΠΑΚΕΤΟ

ΥΛΙΚΑ 1 πακετο σφολιατα φετα παπρικα ριγανη δυοσμο αλατι πιπερι σουσαμι αυγο μελι                                          ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανοιγουμε το ενα φυλλο και το αλειφουμε με αυγο προσθετουμε την φετα θρυματιζμενη σε μεγαλα κομματια προσθετουμε ολα τα καρυκευματα και τα μυρωδικα .Κλεινουμε την  πιτα με το δευτερο φυλλο και αλειφουμε και παλι με αυγο και το πασπαλιζουμε με σουσαμι.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.Μολις την βγαλουμε την σερβιρουμε με μελι!!!!!

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ

Εικόνα
υλικα μισο κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις 500mlνερο χλιαρο 15 γρ μαγια μισο κγλ ζαχαρη μπανανες παγωτο της αρεσκειας σας   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ βαζουμε τη  μαγια ,νερο ,αλευρι και ανακατευουμε καλα και αφηνουμε το μειγμα για 1 ωρα να φουσκωσει.Στην συνεχεια κοβουμε κομματακια την μπανανα και τα προσθετουμε στο μειγμα.Τηγανιζουμε τους λουκουμαδες μεχρι να ροδισουν και τους σερβιρουμε με παγωτο!!!καλο εεεεεε?                                                    

ΜΠΑΤΣΙΝΑ(ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ)

Εικόνα
ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΙΧΝΩ!!! ΥΛΙΚΑ 1 κολοκυθι 3 φλ αλευρι για ολες τις χρησεις 1 φλ γαλα 1 φλ λαδι 3 αυγα 3 φλ κεφαλοτυρι αλατι  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κοβουμε το κολοκυθι στην μεση και το καθαριζουμε αφαιροντας τα κουκουτσια και τις ινες .Το κοβουμε σε κομματακια,και το τριβουμε στον τριφτη,το πασπαλιζουμε με το αλατι ακι το στραγγιζουμε.Κατοπιν το βαζουμε σε μια λεκανη και προσθετουμε το γαλα,το μισο λαδι,τα αυγα χτυπημενα,το μισο τυρι και λιγο αλατι.Ανακατευουμε καλα ολα μας τα υλικα.Επειτα ριχνουμε το αλευρι ωσπου να γινει ενας χυλος.Αλειφουμε ενα ταψακι με λαδι καλα και αδειαζουμε τον χυλο μας.Πασπαλιζουμε τον χυλο με το υπολοιπο τυρι .Ψηνουμε την πιτα μας σε προθερμασμενο φουρνο 180 βαθμους για μια ωρα!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!          

HΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ 500γρ τραχανας γλυκος απο πλιγουρι 1 λιτρο νερο 300mlγαλα 4 αυγα 500γρ φετα τριμμενη 4κσ βουτυρο 5 φυλλα χωριατικα μισο φλ βουτυρο λιωμενο μισο φλ ελαιολαδο αλατι 1 αυγο χτυπημενο με μισο φλιτζανι γαλα για το αλειμμα       ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βραζουμε τον τραχανα στο νερο με λιγο αλατι για 15 λεπτα περιπου μεχρι να πιει ολα τα υγρα να στεγνωσει.Δεν πρεπει να βρασει τελειως.Τον αφηνουμε λιγο να κρυωσει.Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους.Σε ενα μεγαλο μπολ χτυπαμε τα 4 αυγα και προσθετουμε το γαλα και την φετα.Ριχνουμε και τον τραχανα μαζι με τις 4 κουταλιες σουπας βουτυρο και ανακατευουμε.Αναμιγνυουμε το λιωμενο βουτυρο με το ελαιολαδο.Στρωνουμε τα φυλλα σε λαδωμενο στρογγυλο ταψι ετσι ωστε να εξεχουν αρκετα απο τις ακρες του ταψιου,αλειφοντας τα ενα ενα.Ριχνουμε μεσα την γεμιση και ριχνουμε τις ακρες τον φυλλων προς τα μεσα,ωστε να δημιουργηθει ενα ρολο γυρω γυρω απο το ταψι.Περιχυνουμε ολη την επιφανεια της πιτας με το μειγμα του χτυπημενου αυγου και γαλατος και ψην