Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 17, 2012

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 κιλο κοτοπουλο κομματακια 2πιπεριες πρασινες 1πιπερια φλωρινης 1ξερο κρεμμυδι 4ντοματες τριμμενες στο τριφτη 1 ποτηρι του νερου λευκο κρασι 1/2κουπα κρεμα γαλακτος 1/2κουπα τριμμενη παρμεζανα αλατι πιπερι ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ 2 κουπες ρυζι καρολινα 1κουτ γλυκου σαφραν(κροκο κοζανης) 1μεγαλο καροτο κομματακια κομμενο ελαιολαδο 1ξερο κρεμμυδι αλατι και πιπερι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα τηγανι βαθυ βαζουμε λιγο ελαιολαδο και τσιγαριζουυμε τις πιπεριες,το κρεμμυδι και το κρεας.Στην συνεχεια σβηνουμε με το κρασι,συνεχιζουμε το βρασμο μας ριχνοντας τον χυμο ντοματας.Χαμηλωνουμε την φωτια και μολις τραβηξει τα υγρα του ριχνουμε την κρεμα γαλακτος.το αλατι,το πιπερι και την παρμεζανα.Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε 4 κουπες ναρο και αλατιζουμε,μολις βρασει ριχνουμε το καροτο το ρυζι και μετα απο 5 λεπτα το σαφραν.Σουρωνουμε και τσιγαριζουμε σε λιγο ελαιολαδο και βαζουμε και λιγο πιπερακι.Σερβιρουμε με το κοτοπουλο και την σαλτσουλα του!!!!