Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 27, 2012

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ

Εικόνα
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΜΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΤΙ ΛΕΤΕ?

5 ποτηρια νερου μουστο βρασμενο
3/4 ποτηριού νερού  αλευρι για ολες τις χρησεις1/4 ποτηριού νερού σιμιγδάλι ψιλό1 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι1/2 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα1 φλιτζ. καβουρδισμένα αμύγδαλαΓια το γαρνίρισμακανελλα και καφουρδισμενο σουσαμι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα (όχι με κουτάλα) για να μη σβολιάσουν. Ρίχνουμε το μέλι, τα αμύγδαλα και τη μαστίχα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις πάρει βράση η μουσταλευριά, την αδειάζουμε σε μπολάκια (ή σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος).
Την πασπαλίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστή με καβουρδισμένο σουσάμι και κανέλα.!!!!!!!