Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 4, 2013

ΑΧΛΑΔΟΠΙΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 185 γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου 2κουτ ξυσμα πορτοκαλιου 1βανιλια 50γρ σκονη αμυγδαλο 2/3φλιτζ αχνη 1φλ φαρινα 1/2αλευρι για ολες τις χρησεις 1/3 φλ γαλα 2 αχλαδια μαρμελαδα της αρεσκειας μας εγω εβαλα βερυκοκο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Χτυπαμε στο μιξερ,το βουτυρο,το ξυσμα και την ζαχαρη μεχρι να ασπρισει.Στην συνεχεια ριχνουμε ενα ενα αυγο.Ριχνουμε την βανιλια και το αμυγδαλο.Στην συνεχεια το αλευρι εναλαξ με το γαλα,ανακατευουμε και αδειαζουμε σε μια βουτυρωμενη φορμα του κεικ.Κοβουμε τα αχλαδια στα τεσσερα,χαραζουμε πυκνα καθε 1/4 του αχλαδιου τηνν ραχη φτανοντας μεχρι τα 3/4 του αχλαδιου.Τοποθετουμε τις φετες αχλαδιου πανω απο στο μειγμα περιμετρικα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 βαθμους για 1 ωρα στον αερα.Βγαζουμε απο το φουρνο οπως ειναι ζεστο με ενα μαχαιρι απλωνουμε απο πανω της πιτας την μαρμελαδα να γυαλισει.!!!!!!!!!!καλη επιτυχια!!!!

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!!

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 450 γρ αλευρι σκληρο 150 γρ αλευρι μαλακο 1κουτ γλυκ μπεικιν 2κουτ σουπας ζαχαρη 1/2κουτ γλυκ αλατι 375 γρ νερο χλιαρο 2κουτ σουπ ελαιολαδο ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΤΑ ΨΙΛΟΒΡΑΣΟΥΜΕ 1 λιτρο νερο 37γρ σοδα μαγειρικη ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 2κουτ σουπ βουτυρο 2κουτ σουπ μελι 2κουτ σουπ ζαχαρη 2κουτ γλυκ κανελα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ βαζουμε ολα τα στερεα υλικα,ανακατευουμε και αναμειγνυουμε το λαδι με το νερο και αρχιζουμε να ζυμωνουμε,μεχριι να πετυχουμε μια μαλακη ζυμη.Την αφηνουμε να ξεκουραστει για 1 ωρα σε χλιαρο μερος.Χωριζουμε σε 10 μπαλακια και καθε μπαλακι το κανουμε λωριδα περιπου60 ποντους.κλεινουμε το ζυμαρακι οπως στην φωτο.Ακολουθουμε την ιδια διαδικασια με τα υπολοιπα ζυμαρακια.Σε μια κατσαρολα βαζουμε να βρασει το νερο με την σοδα.Βαζουμε τον φουρνο να προθερμανθει στους 200 βαθμους και πριν βαλουμε τα κουλουρια μας χαμηλωνουμε στους 180.Μολις βρασει το νερο βαζουμε ενα κουλουρι και το βραζουμε για 30 δευτερα σε καθε πλευρα.Βγαζουμε κ