ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!!












ΥΛΙΚΑ
450 γρ αλευρι σκληρο
150 γρ αλευρι μαλακο
1κουτ γλυκ μπεικιν
2κουτ σουπας ζαχαρη
1/2κουτ γλυκ αλατι
375 γρ νερο χλιαρο
2κουτ σουπ ελαιολαδο
ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΤΑ ΨΙΛΟΒΡΑΣΟΥΜΕ
1 λιτρο νερο
37γρ σοδα μαγειρικη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2κουτ σουπ βουτυρο
2κουτ σουπ μελι
2κουτ σουπ ζαχαρη
2κουτ γλυκ κανελα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ενα μπολ βαζουμε ολα τα στερεα υλικα,ανακατευουμε και αναμειγνυουμε το λαδι με το νερο και αρχιζουμε να ζυμωνουμε,μεχριι να πετυχουμε μια μαλακη ζυμη.Την αφηνουμε να ξεκουραστει για 1 ωρα σε χλιαρο μερος.Χωριζουμε σε 10 μπαλακια και καθε μπαλακι το κανουμε λωριδα περιπου60 ποντους.κλεινουμε το ζυμαρακι οπως στην φωτο.Ακολουθουμε την ιδια διαδικασια με τα υπολοιπα ζυμαρακια.Σε μια κατσαρολα βαζουμε να βρασει το νερο με την σοδα.Βαζουμε τον φουρνο να προθερμανθει στους 200 βαθμους και πριν βαλουμε τα κουλουρια μας χαμηλωνουμε στους 180.Μολις βρασει το νερο βαζουμε ενα κουλουρι και το βραζουμε για 30 δευτερα σε καθε πλευρα.Βγαζουμε και τοποθετουμε σε λαμαρινα με λαδοκολα και πασπαλιζουμε με σουσαμι,συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια με τα υπολοιπα κουλουρια.Ψηνουμε στο φουρνο μεχρι να ροδισουν.Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε ολα τα υλικα για την επικαλυψη,μολις λιωσουν αποσυρουμε.Βγαζουμε τα κουλουρια μας και με ενα κουταλι ετσι οπως ειναιι ζεστα τα αλειφουμε με την καραμελα!!!!!!!!καλη επιτυχια!!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΟΦΟΥΡΤΗΣ

ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ