Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 19, 2012

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Εικόνα
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΛΙΧΟΥΔΙΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΕΒΑΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ!!!!!



ΥΛΙΚΑ
75 γρ ζαχαρη ψιλη(αν δεν βρειτε στο μουλτι τριψτε λιγη κανονικη)
6 κουτ.κακαο σκονη
2 αυγα
500γρ ζυμη σφολιατα
2 κουτ βουτυρο μαλακω
90γρ σοκολατα γαλακτος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 220 βαθμους.Βουτυρωνουμε χαρτι ψησιματος.Σε ενα μπολ ανακατευουμε την ζαχαρη ,τα αυγα και το κακαο,μεχρι να γινουν σαν παστα.Βαζουμε την ζυμη σφολιατας σε ενα ελαφρα αλευρωμενο παγκο και ανοιγουμε λιγο περοσσοτερο την σφολιατα μας απο το ηδη υπαρχον μεγεθος.Βουτυρωνουμε ελαφρα την σφολιατα,και αλειφουμε με ενα κουταλι την παστα κακαο σε ολη την επιφανεια της.Διπλωνουμε σε ρολο την ζυμη μας και κοβουμε σε ρολα παχους 1εκ.Τα ακουμπαμε με σχετικη αποσταση μεταξυ τους στο χαρτι ψησιματος και ψηνουμε για 10 με 15 λεπτα μεχρι να φουσκωσουν και να παρουν ενα χρυσαφι χρωμα.Σπαμε την σοκολατα γαλακτος σε κομματια και την λιωνουμε σε μπεν μαρι…

XOIΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
4χοιρινες μπριζολες με κοκαλο
4 κοτ ελαιολαδο
1 κουτ ξιδι μπαλσαμικο
2κουτ ψιλοκκομενο θυμαρι
600γρ πατατες κομμενες σε φετες
2 κρεμμυδια σε χοντρες ροδελες
2 βολβοι φοινοκιο ψιλοκομμενοι
2 πιπεριες σε φετες
200γρ μανιταρια κομμενα στη μεση
1 κουτ μαιντανος ψιλοκομμενος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μπολ βαζουμε τις μπριζολες,περιχυνουμε με το ελαιολαδο,το ξιδι και σκορπαμε και το θυμαρι.Ανακατευουμε και αφηνουμε στην ακρη.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 220 βαθμους.Τακτοποιουμε τις πατατες σε ενα ρηχο ταψακι μαζι μετα κρεμμυδια,το φοινοκιο και τις πιπεριες και ριχνουμε και λιγο ελαιολαδο.Αλατοπιπερωνουμε και βαζουμε απο επανω τους και τις μπριζολες.Ψηνουμε για 15 λεπτα και χαμηλωνουμε την φωτια στους 180 βαθμους  και συνεχιζουμε το ψησιμο για 30 τουλαχιστον.Στην συνεχεια προσθετουμε και τα μανιταρια και ψηνουμε για αλλα10 λεπτα.Σερβιρουμε περιχυνοντας μαιντανο στην καθε μεριδα!!!!!!!