Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 17, 2012

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΦΟΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ
3καροτα
1φοινοκιο μαραθοριζα
1ξερο κρεμμυδι
1σκελιδα σκορδο
1πιπερια ψιλικομμενη πρασινη
1πατατα μετρια
1πρεζα σαφραν
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο
ξυδι μπαλσαμικο
και στραγγιστο γιαουρτι ενα κεσεδακι
τριμμενο τζιντζερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι,το αδειαζουμε σε μια μεγαλη κατσαρολα,κοβουμε τα καροτα και τα ριχνουμε και αυτα,προσθετουμε λιγο ελαιολαδο και τα τσιγαριζουμε ριχνουμε και λιγο αλατι να βγαλουν τα ζουμια τους.Στην συνεχεια προσθετουμε την κομενη πατατα,το χοτροκομμενο φοινοκιο την σκελιδα σκορδου και 1ποτηρι νερο ζεστο.Αφηνουμε να βρασουν 15 λεπτα,στην συνεχεια τριβουμε λιγο τζιντζερ και το προσθετουμε και αυτο ριχνουμε και το σαφραν.Αλατιζουμε και ριχνουμε και λιγο πιπερακι.Περνουμε το μουλτι χειρος και λιωνουμε ολα τα υλικα οπως ειναι μεσα στην κατσαρολα.Ριχνουμε 2 κουταλιες της σουπας γιαουρτι και προσθετουμε και λιγο μπαλσαμικο περιπου 3 κουταλιες της σουπας.Αν θελετε μπορειτε να ριξετε και μια κουταλια μελι του παει πολυ..Σερβιρουμε με γιουρτακι και λαδακι φρεσ…

KOYΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΝΟ2

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ
400 γρ φυτινη
220 γρ ζαχαρη αχνη
1κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ
1βανιλια
ενα σφηνακι κονιακ
700γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
200γρ αμυγδαλα
αχνη για το πασπαλισμα
ροδονερο η ανθονερο για τπ ραντισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπαμε στο μιξερ την φυτινη με την αχνη τουλαχιστον για 15 λεπτα.Παραλληλα καβουρδιζουμε τα αμυγδαλα ασπρισμενα στον φουρνο(σε μια λαδοκολλα στο γκριλ στους 220 βαθμους για 10 λεπτα).Χοντροκοβουμε τα αμυγδαλα και τα προσθετουμε και αυτα στο μιξερ,την βανιλια,το μπεικιν,το κονιακ και στην συνεχεια σιγα σιγα και το αλευρι.Θελουμε μια ζυμη μαλακια πολυ,σχεδον να κολλαει στα χερια.Προθερμενουμε τον φουρνο μας στους 175 βαθμους.Πλαθουμε σε μπαλιτσες και τοποθετουμε με λιγη αποσταση τους κουραμπιεδες μου.Αν τους δειτε να απλωνουν λιγο μην φοβηθητε.Ψηνουμε για 15 λεπτα ακριβως.Βγαζουμε και πασπαλιζουμε με αχνη και ανθονερο η ροδονερο.........ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!