Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 29, 2012

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ 320 γρ βουτυρο φρεσκο 1κγ αλατοπιπερο 1μικρο ματσακι ανηθο 1πιπερια κιτρινη και μια κοκκινη κομμενη σε ροδελες 2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα 100γρ ζαμπον ψιλοκομμενο 100γρ ελιες 100γρ φετα τριμμενη 200γρ γραβιερα τριμμενη 100γρ ανθοτυρο 8 αυγα 450γρ για ολες τις χρησεις 1κγ μπεικιν μπαουντερ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμους .Χτυπαμε στο μπολ του μιξερ το βουτυρο,το αλατι,το πιπερι και ενα ενα τα αυγα.Προσθετουμε το αλευρι,το μπεικιν και χτυπαμε μεχρι να γινει ενα ομοιγενες μειγμα.Στην συνεχεια προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και τα ανακατευουμε με ενα κουταλι.Βουτυρωνουμε μια φορμα και την πασπαλιζουμε με αλευρι.Γεμιζουμε με το μειγμα,το απλωνουμε να στρωθει ομοιομορφα και ψηνουμε το κεικ για 45 με 50 λεπτα.Σερβιρεται κρυο.ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ 1/2 πακετο φυλλο κρουστας 150 γρ ζαχαρη 100γρ βουτυρο λιωμενο ροδελες λεμονιου ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ 2 λεμονια 3 αυγα 200γρ ζαχαρη 25γρ βουτυρο 300mlκρεμα γαλακτος 6γρ ζελατινη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Παιρνουμε το ξυσμα και τον χυμο απο τα 2 λεμονια.Μουσκευουμε τα φυλλα ζελατινης σε κρυο νερο και μολις μαλακωσουν τα στραγγιζουμε με τα χερια και τα κραταμε στην ακρη.Σε μια κατσαρολα ριχνουμε τον χυμο και το ξυσμα απο τα λεμονια,τα αυγα και την ζαχαρη και το βουτυρο,τα ζεσταινουμε ανακατευοντας συνεχως χωρις να βρασει το μειγμα.Απομακρυνουμε την κατσαρολα απο την φωτια και προσθετουμε την ζελατινηκαι ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.Ριχνουμε το μειγμα σε ενα μπολ και το αφηνουμε να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου.Χτυπαμε στο μιξερ την κρεμα γαλακτος μεχρι να σφιξει σε σαντιγυ.Ενωνουμε τα δυο μειγματα.ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ.Κοβουμε τα φυλλα με κουπ πατ σε οτι σχημα θελουμε και τα τοποθετουμε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολα.Αλειφουμε με το βουτυρο μεχρι να τα καλυψουμε και τα πασπαλιζουμε μ

ΤΑΡΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ 160 γρ αλευρι 100γρ βουτυρο 55γρ αχνη ζαχαρη 20γρ σκονη αμυγδαλου 1αυγο 1/2κγ βανιλια σε σκονη λιγο αλατι ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 175 γρ μαρμελαδα βερικοκο 40γρ σκονη αμυγδαλου 1κγ αλευρι 75γρ ζαχαρη 3 ασπραδια 8κομματια κομποστα βερικοκο ζαχαρη αχνη 3κσ φιλε αμυγδαλου για το γαρνιρισμα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μιξερ χτυπαμε το βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου το αλατι και την αχαρη αχνη.ασαιγα σιγα προσθετουμε τη σκονη αμυγδαλου,την βανιλια,το αυγο και τελος το αλευρι.Χτυπαμε μεχρι να ομογενοποιηθουν.Κανουμε τη ζυμη μια μπαλα και την τυλιγουμε με πλαστικη μεμβρανη και την βαζουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα.Απλωνουμε την ζυμη σε μια ταρτιερα ,την τυλιγουμε με μεμβρανη και την ξανα βαζουμε στο ψυγειο για αλλη μια ωρα.ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:Σε ενα μπολ ανακατευουμε τη σκονη αμυγδαλου ,τα 40 γρ ζαχαρη και το αλευρι.Στο μιξερ χτυπαμε τα ασπραδια και οταν αρχισουν να σφιγγουν ριχνουμε σιγα σιγα την υπολοιπη ζαχαρη.Ανακατευουμε τα δυο μειγματα απαλα.Βγαζουμε την ταρτιερα