Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 29, 2012

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ
320 γρ βουτυρο φρεσκο
1κγ αλατοπιπερο
1μικρο ματσακι ανηθο
1πιπερια κιτρινη και μια κοκκινη
κομμενη σε ροδελες
2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
100γρ ζαμπον ψιλοκομμενο
100γρ ελιες
100γρ φετα τριμμενη
200γρ γραβιερα τριμμενη
100γρ ανθοτυρο
8 αυγα
450γρ για ολες τις χρησεις
1κγ μπεικιν μπαουντερ


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμους .Χτυπαμε στο μπολ του μιξερ το βουτυρο,το αλατι,το πιπερι και ενα ενα τα αυγα.Προσθετουμε το αλευρι,το μπεικιν και χτυπαμε μεχρι να γινει ενα ομοιγενες μειγμα.Στην συνεχεια προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και τα ανακατευουμε με ενα κουταλι.Βουτυρωνουμε μια φορμα και την πασπαλιζουμε με αλευρι.Γεμιζουμε με το μειγμα,το απλωνουμε να στρωθει ομοιομορφα και ψηνουμε το κεικ για 45 με 50 λεπτα.Σερβιρεται κρυο.ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ
1/2 πακετο φυλλο κρουστας
150 γρ ζαχαρη
100γρ βουτυρο λιωμενο
ροδελες λεμονιου
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ
2 λεμονια
3 αυγα
200γρ ζαχαρη
25γρ βουτυρο
300mlκρεμα γαλακτος
6γρ ζελατινη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Παιρνουμε το ξυσμα και τον χυμο απο τα 2 λεμονια.Μουσκευουμε τα φυλλα ζελατινης σε κρυο νερο και μολις μαλακωσουν τα στραγγιζουμε με τα χερια και τα κραταμε στην ακρη.Σε μια κατσαρολα ριχνουμε τον χυμο και το ξυσμα απο τα λεμονια,τα αυγα και την ζαχαρη και το βουτυρο,τα ζεσταινουμε ανακατευοντας συνεχως χωρις να βρασει το μειγμα.Απομακρυνουμε την κατσαρολα απο την φωτια και προσθετουμε την ζελατινηκαι ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.Ριχνουμε το μειγμα σε ενα μπολ και το αφηνουμε να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου.Χτυπαμε στο μιξερ την κρεμα γαλακτος μεχρι να σφιξει σε σαντιγυ.Ενωνουμε τα δυο μειγματα.ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ.Κοβουμε τα φυλλα με κουπ πατ σε οτι σχημα θελουμε και τα τοποθετουμε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολα.Αλειφουμε με το βουτυρο μεχρι να τα καλυψουμε και τα πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρξ…

ΤΑΡΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
160 γρ αλευρι
100γρ βουτυρο
55γρ αχνη ζαχαρη
20γρ σκονη αμυγδαλου
1αυγο
1/2κγ βανιλια σε σκονη
λιγο αλατι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
175 γρ μαρμελαδα βερικοκο
40γρ σκονη αμυγδαλου
1κγ αλευρι
75γρ ζαχαρη
3 ασπραδια
8κομματια κομποστα βερικοκο
ζαχαρη αχνη
3κσ φιλε αμυγδαλου για το γαρνιρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μιξερ χτυπαμε το βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου το αλατι και την αχαρη αχνη.ασαιγα σιγα προσθετουμε τη σκονη αμυγδαλου,την βανιλια,το αυγο και τελος το αλευρι.Χτυπαμε μεχρι να ομογενοποιηθουν.Κανουμε τη ζυμη μια μπαλα και την τυλιγουμε με πλαστικη μεμβρανη και την βαζουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα.Απλωνουμε την ζυμη σε μια ταρτιερα ,την τυλιγουμε με μεμβρανη και την ξανα βαζουμε στο ψυγειο για αλλη μια ωρα.ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:Σε ενα μπολ ανακατευουμε τη σκονη αμυγδαλου ,τα 40 γρ ζαχαρη και το αλευρι.Στο μιξερ χτυπαμε τα ασπραδια και οταν αρχισουν να σφιγγουν ριχνουμε σιγα σιγα την υπολοιπη ζαχαρη.Ανακατευουμε τα δυο μειγματα απαλα.Βγαζουμε την ταρτιερα,αλειφουμε στη ζυμη …