Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 19, 2012

ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ
1 ματσακι βασιλικο
3σκελιδες σκορδο
3κσ κουκουναρι
μισο φλυτζανι παρμεζανα τριμμενη
μισο φλυτζανι ελαιολαδο
αλατι
πιπερι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλενουμε τον βασιλικο μας και τον ξεχωριζουμε απο τα κοτσανια γιατι τα κοτσανια θα μας πικρισουν την σαλτσα μας.Σε ενα μουλτι βαουμε το σκορδο και τον βασιλικο στην συνεχεια το κουκουναρι και μια το ελαιολαδο μια την παρμεζανα οχι ολο μαζι.Στο τελος αλατοπιπερωνουμε αναλογα τα γουστα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.Η καλυτερη επιτυχια της συγκεκριμενης σαλτσας ειναι να γινεται στι γουδι,αλλα για περισσοτερη ευκολια καντε την στο μουλτι.

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
400 γρ πενες βρασμενες
200γρ ντοματινια κομμενα στα 4
100γρ φρεσκια μοτσαρελα κομενη σε κυβους
50 γρ ελιες χωρις κουκουτσι
10 γρ βασιλικου
60γρ φυλλα ροκας
40 γρ πεστο βασιλικου
100mlμαγιονεζα
αλατι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μπολ ανακατεουμε την σαλτσα πεστο με την μαγιονεζα(θελουμε 2κουταλιες σουπας σαλτσα πεστο)
Σε ενα αλλο μπολ ανακατευουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και προσθετουμε και αλατι,στην συνεχεια προσθετουμε και το μειγμα μαγιονεζας και εχουμε ενα πολυ δροδιστικο και ωραιο πιατο.καλη σας ορεξη!!!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

ΥΛΙΚΑ
280 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
6γρ σοδα
λιγες σταγονες βανιλια εκχυλισμα
120 γρ μαυρη ζαχαρη
40γρ μελι
200γρ βουτυρο
5γρ τριμμενο τζιντζερ
6γρ ξυσμα λεμονιου(ενα κουταλακι του γλυκου)


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μπολ ανακτευουμε ολα τα στερεα υλικα(βανιλια,αλευρι κοσκινισμενι και την σοδα)
Χτυπαμε στο μιξερ την ζαχαρη με το βουτυρο(σε θερμοκρασια δωματιου)μεχρι να αφρατεψουν.Προσθετουμε και το μειγμα αλευρι σιγα σιγα οχι ολο μαζι.Στην συνεχεια το τζιτζερ και το ξυσμα.Στρωνουμε μια λαδοκολα σε ενα ταψι και με την βοηθεια ενος κουταλιου κοβουμε κομματια ζυμης και την τοποθετουμε με αποσταση στο ταψι μας.Οσο μπορουμε να κανουμε σχεδον ισομεγεθη κουλουρακια ωστε να ψηθουν ολα ομοιομορφα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να παρουν ενα ωραιο χρυσο χρωμα!!!!!καλη επιτυχια ειναι ευκολα και πεντανοστιμα!!!!!