Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 19, 2012

ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ 1 ματσακι βασιλικο 3σκελιδες σκορδο 3κσ κουκουναρι μισο φλυτζανι παρμεζανα τριμμενη μισο φλυτζανι ελαιολαδο αλατι πιπερι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πλενουμε τον βασιλικο μας και τον ξεχωριζουμε απο τα κοτσανια γιατι τα κοτσανια θα μας πικρισουν την σαλτσα μας.Σε ενα μουλτι βαουμε το σκορδο και τον βασιλικο στην συνεχεια το κουκουναρι και μια το ελαιολαδο μια την παρμεζανα οχι ολο μαζι.Στο τελος αλατοπιπερωνουμε αναλογα τα γουστα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.Η καλυτερη επιτυχια της συγκεκριμενης σαλτσας ειναι να γινεται στι γουδι,αλλα για περισσοτερη ευκολια καντε την στο μουλτι.

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ 400 γρ πενες βρασμενες 200γρ ντοματινια κομμενα στα 4 100γρ φρεσκια μοτσαρελα κομενη σε κυβους 50 γρ ελιες χωρις κουκουτσι 10 γρ βασιλικου 60γρ φυλλα ροκας 40 γρ πεστο βασιλικου 100mlμαγιονεζα αλατι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ ανακατεουμε την σαλτσα πεστο με την μαγιονεζα(θελουμε 2κουταλιες σουπας σαλτσα πεστο) Σε ενα αλλο μπολ ανακατευουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και προσθετουμε και αλατι,στην συνεχεια προσθετουμε και το μειγμα μαγιονεζας και εχουμε ενα πολυ δροδιστικο και ωραιο πιατο.καλη σας ορεξη!!!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

ΥΛΙΚΑ 280 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις 6γρ σοδα λιγες σταγονες βανιλια εκχυλισμα 120 γρ μαυρη ζαχαρη 40γρ μελι 200γρ βουτυρο 5γρ τριμμενο τζιντζερ 6γρ ξυσμα λεμονιου(ενα κουταλακι του γλυκου) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ ανακτευουμε ολα τα στερεα υλικα(βανιλια,αλευρι κοσκινισμενι και την σοδα) Χτυπαμε στο μιξερ την ζαχαρη με το βουτυρο(σε θερμοκρασια δωματιου)μεχρι να αφρατεψουν.Προσθετουμε και το μειγμα αλευρι σιγα σιγα οχι ολο μαζι.Στην συνεχεια το τζιτζερ και το ξυσμα.Στρωνουμε μια λαδοκολα σε ενα ταψι και με την βοηθεια ενος κουταλιου κοβουμε κομματια ζυμης και την τοποθετουμε με αποσταση στο ταψι μας.Οσο μπορουμε να κανουμε σχεδον ισομεγεθη κουλουρακια ωστε να ψηθουν ολα ομοιομορφα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να παρουν ενα ωραιο χρυσο χρωμα!!!!!καλη επιτυχια ειναι ευκολα και πεντανοστιμα!!!!!