Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 23, 2012

ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Προθερμαινετε τον φουρνο σας στους 180 βαθμους.Μοιραζετε τα παντζαρια σας σε 4 πακετα απο λαδοκολλα η αλουμινοχαρτο.Προσθετετε ενα κλαρακι θυμαρι μια κουταλια βουτυρο και λιγο ξιδι βαλασαμικο στο καθενα.Κλεινετε τα πακετακια με σπαγκο και ψηνεται για 40 λεπτα.Σερβιρετε πασπαλιζοντας με χοντρο αλατι.ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ!!!!ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ!!!!

ΣΚΟΡΔΑΚΙΑ ΜΕ ΨΩΜΙ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΥΛΙΚΑ 6 σκελιδες σκορδου 300 γρ ψωμι μουσκεμενο σε νερο και ξιδι 1 φλ ελαιολαδο αλατι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βαζουμε στο μπλεντερ το σκορδο με το μουλιαζμενο ψωμι και το αλατι και τα χτυπαμε προσθετοντας λιγο λιγο το λαδι,Διορθωνουμε την γευση αν θελουμε με αλατι η με ξιδι!!!!!!!!!!!!

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ 6 σκελιδες σκορδου 1 κιλο πατατες 1φλ ελαιολαδο ξιδι αλατι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Καθαριζουμε και πλενουμε τις πατατες μας τις βαζουμε σε μια κατσαρολα με νερο και τις βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν πολυ.Στην συνεχεια παιρνουμε τις πατατες μας και τις λιωνουμε πολυ καλα με το μουλτι θελετε με την τρυπητη με μηχανη του πουρε οπωε θελετε εσεις.Καθαριζουμε το σκορδο και αφαιρουμε το πρασινο φυτρο απο το σκορδο.Λιωνουμε και το σκορδακι μας στο γουδι.Προσθετουμε το σκορδακι στις λιωμενες πατατουλες μας και το λαδι σιγα σιγα στην συνεχεια προσθετουμε κατα προσεγγυση και κατα βουληση αλατι και ξιδι.!!!!!!!!!!

ΧΑΛΟΥΜΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 250 γρ χαλουμι 4κσ σουσαμι 2 κσ μελι 2κσ βουτυρο 2 κσ ξυδι βαλσαμικο 4 φυλλα κρουστας ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κοβουμε το χαλουμι σε τεσσερις φετες κατα μηκος.Διπλωνουμε καθε φυλλο κρουστας στην μεση και βουτυρωνουμε.Τοποθετουμε σε καθε φυλλο απο ενα κομματι χαλουμι και διπλωνουμε σε πακετακι.Πασπαλιουμε με σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 20 λεπτα.Αναμειγνυουμε το ξυδι με το μελι να γινουν σαν σιροπι και περιχυνουμε τα πακετακια μας.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 κιλο μπακαλιαρος φιλετο κομμενο σε μεριδες αλευρι για το αλευρωμα ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ 1 1/2 φλ αλευρι για ολες τις χρησεις 1 1/2 φλ σοδα 1 κγ ζαχαρη 2 κσ ελαιολαδο αλατι πιπερι και λαδι για το τηγανισμα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανακατευουμε μαζι ολα τα υλικα και με ενα αυγογδαρτη τα κανουμε ενα λειο μειγμα.Ζεσταινουμε το λαδι σε ενα βαθυ τηγανι.Αλευρωνουμε τα κομματια μπακαλιαρου και στην συνεχεια τα βυθιζουμε μεσα στο κουρκουτι.Τηγανιζουμε τα κομματια μπακαλιαρου για 4 με 5 λεπτα απο καθε πλευρα μεχρι να ροδισουν.Τα τοποθετουμε σε αποροφητικο χαρτι και σερβιρουμε με μπακαλιαρο,η παντζαρια η με βραστα χορτα!!!!!

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ 18 γαριδες καθαρισμενες απο το κελυφος 3 ποτηρια ντοματα κονκασε 1νεροποτηρο  χυμο ντοματας 1 φλ ελαιολαδο 150 γρ φετα κομμενη σε κυβους 3 μεγαλα κομματια κεφαλοτυρι αλευρι για το αλευρωμα του κεφαλοτυρι λαδι  για το τηγανισμα αλατι και πιπερι 1 φλ μαιντανο ψιλοκομμενο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ετοιμαζουμε την σαλτσα.Ριχνουμε το ελαιολαδο σε μετρια φωτια στην κατσαρολα και προσθετουμε το κρεμμυδι και το σοταρουμε μεχρι να ροδισει.Ριχνουμε μεσα την ντοματα κονκασε και  το χυμο ντοματας.Περιμενουμε να παρει βρασει,αλατοπιπερωνουμε και βραουμε την σαλτσα μεχρι να χασει το 1/3 του ογκου της.Παιρνουμε τις γαριδες και τις βαζουμε σε ενα πυριμαχο σκευος την μια διπλα στην αλλη και προσθετουμε τα κομματακια της φετας.Περιχυνουμε και την σαλτσα φροντιζοντας να σκεπαστουν οι γαριδες ισα ισα.Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.Βα ζουμε σε ενα τηγανακι ελαιολαδο και βρεχουμε τα κομματια κεφαλοτυρι και αμεσως μετα τα αλευρωνουμε . Τα τηγανιζουμε στο λαδι μεχρι να γινουν χρυσα και απο τις 2