Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 22, 2012

ΨΩΜΑΚΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑ!!!!!!

Εικόνα
ΟΤΑΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΠΗΡΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΣΑ ΣΕ 4 ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ!!!!!! ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΦΕΤΑ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΔΕΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΠΕΚΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΚΟΨΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ!!!!!!! ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΑ ΜΕ ΟΤΙ ΜΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ!!!!!ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ?ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ!!!!!ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 4ΡΤΟ?ΤΟ ΕΦΑΓΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΕΙΧΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ!!!!

ΖΥΜΩΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΨΩΜΙ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1κιλο αλευρι χωριατικο μαλακο 1/2κιλο αλευρι σκληρο 1κουτ αλατι 20γρ μαγια φρεσκια και προζυμι(θα μαθουμε αργοτερα την παρασκευη του) νερο χλιαρο οσο παρει περιπου 1λιτρο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε μια μεγαλη λεκανη βαζουμε και τα δυο αλευρια.Κραταμε λιγο μην χρειαστουμε αργοτερα.Κανουμε μια λακουβιτσα στο κετρο.ριχνουμε λιγο νερο και την μαγια και τα ανακατευουμε διαλυοντας την μαγια και στην συνεχεια διαλυοντας το προζυμι.Παιρνουμε σιγα σιγα αλευρι απο τα πλαγια και αρχιζουμε να ζυμωνουμε.Ριχνουμε σιγα σιγα και το υπολοιπο νερο και ζυμωνουμεμεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα και πετυχουμε μια ευπλαστη ζυμη.Συνεχιζουμε το πλασιμο για μιση ωρα τουλαχιστον.Σκεπαζουμε και αφηνουμε για 1 1/2 ωρα σε ζεστο σκεπασμενο μερος.Στην συνεχεια ξανα πλαθουμε την ζυμη μας παλι για 30 λεπτα(οσο περισσοτερο πλαθετε τοσο καλυτερα)χωριζουμε την ζυμη μας σε 2 φρατζολακια η καρβελακια και τα τοποθετουμε σε ενα ταψι και τα αφηνουμε για μια ωρα να φουσκωσουν.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 30 με 4