ΖΥΜΩΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΨΩΜΙ

ΥΛΙΚΑ
1κιλο αλευρι χωριατικο μαλακο
1/2κιλο αλευρι σκληρο
1κουτ αλατι
20γρ μαγια φρεσκια
και προζυμι(θα μαθουμε αργοτερα την παρασκευη του)
νερο χλιαρο οσο παρει περιπου 1λιτρο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια μεγαλη λεκανη βαζουμε και τα δυο αλευρια.Κραταμε λιγο μην χρειαστουμε αργοτερα.Κανουμε μια λακουβιτσα στο κετρο.ριχνουμε λιγο νερο και την μαγια και τα ανακατευουμε διαλυοντας την μαγια και στην συνεχεια διαλυοντας το προζυμι.Παιρνουμε σιγα σιγα αλευρι απο τα πλαγια και αρχιζουμε να ζυμωνουμε.Ριχνουμε σιγα σιγα και το υπολοιπο νερο και ζυμωνουμεμεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα και πετυχουμε μια ευπλαστη ζυμη.Συνεχιζουμε το πλασιμο για μιση ωρα τουλαχιστον.Σκεπαζουμε και αφηνουμε για 1 1/2 ωρα σε ζεστο σκεπασμενο μερος.Στην συνεχεια ξανα πλαθουμε την ζυμη μας παλι για 30 λεπτα(οσο περισσοτερο πλαθετε τοσο καλυτερα)χωριζουμε την ζυμη μας σε 2 φρατζολακια η καρβελακια και τα τοποθετουμε σε ενα ταψι και τα αφηνουμε για μια ωρα να φουσκωσουν.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 30 με 40 λεπτα στις αντιστασεις στους 180 βαθμους!!!!!!!!ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!!!
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)