Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 14, 2012

ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΙ

ΥΛΙΚΑ 500γρ βουτυρο 350γρ ζαχαρη αχνη 1 κροκο 150 γρ αυγα ξθσμα ενος πορτοκαλιου 1 τεμ βανιλια σκονη 3γρ αλατι(ουτε μισο κουταλακι ) 400γρ εβαπορε 800γρ αλευρι 15 γρ μπεικιν 100γρ σταφιδες ξανθιες 40γρ ρουμι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ολα τα υλικα πρεπει να εχουν θερμοκρασια περιβαλλοντος.Χτυπαμε στον καδο του μιξερ με το φτερο το βπυτυρο και προσθετουμε την ζαχαρη αχνη,συνεχιζοντας το χτυπημα εως οτου το μειγμα αφρατεψει πολυ.Συνεχιζουμε προσθετοντασς σιγα σιγα τα αυγα,τοξυσμα,την βανιλια,το αλατι και το γαλα.Αποαυρουμε το καδο απο το μιξερ και προσθετουμε απαλα το αλευρι ,το μπεικιν και τις σταφιδες(τις εχουμε βαλει νωριτερα στο ρουμι για 1 ωρα).Γεμιζουμε τα φορμακια μας τα 3/4 της επιφανειας και ψηνουμε για 30 λεπτα.Αφηνουμε να κρυωσουν και ξεφορμαρουμε.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!  

ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ 100 γρ τυρι κρεμα(τυπου φιλαδελφια) 250 γρ ζαχαρη 175γρ βατομουρα 200γρ αλευρι για ολες τις χρησεις 2 κγ μπεικιν 1 πρεζα αλατι 2 αυγα 75 ml ηλιελαιο 1 φακελακι βανιλια ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμους,βουτυρωνουμε τα φορμακια για μαφιν.Χτυπαμε την κρεμα τυριου μαζι με 25 γρ ζαχαρη και την αφηνουμε στην ακρη.Ζεζταινουμε τα βατομουρα με 25 γρ ζαχαρη,μεχρι να αρχισουν να σκανε και στην συνεχεια τα λιωνουμε ελαφρως,καιι τα αφηνουμε να κρυωσουν.Κοσκινιζουμε το αλευρι σε ενα μπολ και προσθετουμε την υπολοιπη ζαχαρη,το μπεικιν και το αλατι.Προσθετουμε τα αυγα,το αλαδι,τη βανιλια και το μειγμα με τα βατομουρα και ανακατευουμε.Χωριζουμε την ζυμη στα φορμακια και κανουμε μια τρυπα στην μεση και με την βοηθεια ενος κουταλιου αδειαζουμε λιγο μειγμα τυριου.Ψηνουμε για περιπου 25 λεπτα.Μεχρι να ροδοκοκκινισουν.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ 250 γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του 1κσ σκονη κακαο 1 κσ μπεικιν παουντερ 1κσ κανελα 85 γρ ζαχαρη 25 γρ πικρη σοκολατα 125 γρ γιαουρτι 125 ml γαλα με χαμηλα λιπαρα 3κσ καλαμποκελαιο 1 αυγο ελαφρως χτυπημενο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180 βαθμους και αλειφουμε με λιγο βουτυροτα φορμακια για μαφιν Σε ενα μπολ ανακατευουμε το αλευρι,το κακαο,το μπεικιν,και την κανελα.Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι και την αφηνουμε στην ακρη.Σε ενα αλλο μπολ ανακατευουμε το γιαουρτι ,το γαλα,,το καλαμποκελαιο και το αυγο.Επειτα ανοιγουμε στο κεντρο μια λακουβιτσα στο μπολ με τα στερεα υλικα και αδειαζουμε τα υγρα υλικα μας και ενσωματωνουμε ολα τα υλικα.Αδειαζουμε την μιση κουβερτουρα γεμιζοντας κυκλικα μεχρι να καλυψει την επιφανεια.Ε παναλαμβανοντας με την υπολοιπη κουβερτουρα.Γεμιζουμε τα φορμακια μας καλυπτοντας τα 3/4 απο την επιφανεια και ψηνουμε για 20 λεπτα .Τα αφηνουμε να κρυωσουν καλα και στην συνεχεια τα σερβιρουμε.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

MAΦΙΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ

ΥΛΙΚΑ 300 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις 140 γρ καλαμποκαλευρο 10 γρ αλατι 9 γρ μπεικιν 4 αυγα 240 mlαγελαδινο γαλα 180 ml φυτικο λαδι 30 ml συμπικνομενο χυμο πορτοκαλι 227 γρ ζαχαρη λιγο βουτυρο για επαλειψη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους και αλειφουμε με λιγο βουτυρο 12 φορμακια για μαφιν.Σε ενα μπολ ανακατευουμε με το συρμα το αλευρι,το καλαμποκαλευρο,το μπεικιν και το αλατι.(ολα αυτα τα εχουμε κοσκινισει πρωτα να μας βγει αφρατο το μαφιν). Στην συνεχεια χτυπαμε στον καδο του μιξερ τα αυγα,το γαλα,το λαδι,το χυμο πορτοκαλιου και την ζαχαρη για 2 λεπτα μεχρι να ασπρισει το μειγμα.Επειτα προσθετουμε το μειγμα με τα στερεα υλικα και χτυπαμε σε χαμηλη ταχυτητα ,μεχρι να ενσωματωθουν καλα ολα τα υλικα.Γε μιζουμε τα φορμακια καλυπτοντας 3/4 της επιφανειας .Ψηνουμε για 20 λεπτα.Αφηνουμε τα μαφιν να κρυωσουν για 30 λεπτα και στην συνεχεια ξεφορμαρουμε και σερβιρουμε.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!