Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 30, 2012

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο φυλλο κρουστας
350 γρ βουτυρο αγελαδος για το αλειψουμε τα φυλλα
300 γρ καρυδια ψιλοτριμμενα
μισο κγ κανελα
400γρ κουβερτουρα
ΣΙΡΟΠΙ
650 γρ ζαχαρη
500γρ νερο
2 κσ λεμονι
50γρ κακαο σκονη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ενα μπολ τριβουμε την κουβερτουρα στο χοντρο μερος του τριφτη.Προσθετουμε τα καρυδια και την κανελα.Τα βαζουμε στο ψυγειο να μην μας λιωσει η σοκολατα.Βουτυρωνουμε καλα ενα ταψι και προσθετουμε το ενα φυλλο και βουτυρωμουμε καλα μεχρι να βαλουμε 5 φυλλα.Μετα το πεμπτο φυλλο βαζουμε σε ολοι την επιφανεια του φυλλου γεμιση σοκολατας και επαναλαμβανουμε μεχρι να μας μεινουν 5 τελευταια φυλλα και να εχει τελειωσει η γεμιση.Βαζουμε τα υπολοιπα 5 βουτυρωμενα παντα ενδιαμεσα.Βαζουμε τον μπακλαβα μας στο ψυγειο για 30 λεπτα.(ετσι θα σφιξει ο μπακλαβας και θα κοβεται ωραια χωρις να  σηκωνονται τα φυλλα μας)Εντο μεταξυ προθερμενουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμους.Βγαζουμε τον μπακλαβα μας απο το ψυγειο τον κοβουμε και τον ψηνουμε για μιαμιση ωρα στους 150 βαθμους.Λιγο πριν τον β…
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ
250 γρ βουτυρο
2 φλζαχαρη
1 φλ κακαο σκονη
1 σφηνακι κονιακ
1 βανιλια
1 μιση φλ αλευρι που φουσκωνει μονο του
5 αυγα

     ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα κατσαρολακι σε χαμηλη φωτια λιωνουμε το βουτυρο με την ζαχαρη .Προσθετουμε το κακαο και ανακατευουμε προσθετουμε 1 φλ τσαγιου βραστο νερο και ανακατευουμε καλα το μειγμα μας.Προσθετουμε το κονιακ και ανακατευουμε.(κραταμε ενα φλιτζανι απο το μειγμα μας).Σε ενα μπολ ανακατευουμε με ενα συρμα τα 5 αυγα μας και προσθετουμε την βανιλια.Προσθετουμε το μειγμα αυγων σιγα σιγα στο σοκολατενιο μειγμα και ανακατευουμε καλα.Κοσκινιζουμε το αλευρι και το αδειαζουμε και αυτο στο μειγμα το σοκολατενιο τελος βουτυρωνουμε μια φορμα κεικ και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 20 λεπτα.Μολις ψηθει το βγαζουμε και το χαραζουμε σε κομματια και περιχυνουμε το μειγμα που ειχαμε κρατηση..ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!!!!!

ΤΡΑΓΑΝΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1φυλλο σφολιατας
6αχλαδια κομποστας
125 γρ σοκολατα κουβερτουρα
100γρ βουτυρο
100 σκονη αμυγδαλου
100γρ ζαχαρη
2αυγα
2κσ φιλε αμυγδαλου

   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τοποθετουμε την ψιλοκομμενη σοκολατα με το βουτυρο σε μπεν μαρι σε χαμηλη φωτια.Προσθετουμε την ζαχαρη ,το αμυγδαλο και τα αυγα ελαφρα χτυπημενα.Ανακατευουμε καλα τα υλικα .Στραγγιζουμε τα αχλαδια απο τον χυμο τους.Τα κοβουμε στην μεση κι επειτα καθε μισο το κοβουμε κατα μηκος σε φετες.Απλωνουμε τη σφολιατα σε λαμαρινα Γυριζουμε προς τα μεσα γυρω γυρω τη σφολιατα,σημιουργοντας τοιχωματα.Απλωνουμε την κρεμα αμυγδαλου με μια σπατουλα .Τοποθετουμε τα κομμενα αχλαδια το ενα πισω απο το αλλο.Ψηνουμε την ταρτα μας για μιση ωρα στους 180 βαθμους και μετα πασπαλιζουμε το φιλε αμυγδαλο και συνεχιζουμε και ψηνουμε για αλλα 10 λεπτα.Σερβιρουμε με παγωτο η σαντυγι!!!!.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!