Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 13, 2012

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΙAΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ μισο κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις 1νωπη μαγια 2κουταλια γλυκου ζαχαρη 1μιση κουπα χλιαρο νερο 3κουταλιες ελαιολαδο ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 200 γρ φετα τριμμενη λιαστη νντοματα ριγανη και δεντρολιβανο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βαζουμε σε ενα μπολ το αλευρι,την μαγια  και την ζαχαρη και ανακατευουμε.Προσθετουμε το νερο και το ελαιολαδο και ανακατεουμε και ζυμωνουμε μεχρι να γινει μια μαλακια πολυ ζυμη.Βγαζουμε την ζυμη απο το μπολ και αν κολλαει στα χερια μας τα λαδωνουμε.Καλυπτουμε την ζυμη μας με μια μεμβρανη για μια ωρα.Κοβουμε την ζυμη μας σε 6 μπαλακια.Ανακατεουμε την φετα με την ντοματα και το δεντρολιβανο και την ριγανη.Ανοιγουμε καθε μπαλακι με την βοηθεια ενος μπλαστη οχι πολυ λεπτη ζυμη και το πασπαλιζουμε με το μειγμα του τυριου.Ανασηκωνουμε το φυλλαρακι μας αριστερα και δεξια σαν πουγκι και πιεζουμε με τα χερια μας να ξανα γινει μπαλα.Ανοιγουμε και παλι σε φυλλο στρογγυλο οχι πολυ λεπτο.Τα σκεπαζουμε και τα φηνουμε να σταθουν για 15 λεπτα.Ψηνουμε τις πιτουλες μας σε τη

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 κιλο χοιρινη πανσετα μισο κιλο πιπιριες κερατο 1ξερο κρεμμυδι 1ντοματα μεγαλη κανελα,  γαρυφαλο, δαφνη, αλατι και πιπερι 4λιαστες ντοματες 1κου γλυ ζαχαρη ελαιολαδο 1κου σουπας πελτε ντοματας 1ποτηρι κοκκινο κρασι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βαζουμε σε ενα μεγαλο τηγανι ελαιολαδο και τσιγαριζουμε το κρεμμυδι χοντροκομενο με τις πιπεριες και το κρεα,μεχρι να ροδισουν στην συνεχεια προσθετουμε τα μπαχαρικα μας μεσα σε ενα τουλι για να μην πεσουν μεσα στο τηγανι και ψαχνετε να τα βρειτε μεσα στο στομα σας.Σβηνουμε με το κρασι βρασζουμε για 3 λεπτα σε δυνατη φωτια μεχρι να εξατμιστει καλα το οινοπνευμα απο το κρασι.Χαμηλωνουμε την φωτια και προσθετουμε την χοντροκομμενη ντοματα και την κουταλια πελτε και την λιαστη ντοματα.Αφηνουμε το φαι μας σε χαμηλη πολυ φωτια για μια ωρα ποτε ποτε το ανακατευουμε.Τελος προσθετουμε το αλατι και την ζαχαρη.Σερβιρουμε χλιαρο το φαγακι μας με πατατες τηγανιτες και τυρακι κασερι.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑ΄Ι΄ΜΑΚΙ

Εικόνα
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΘΑΣ ΔΕΙΞΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!!!!!! ΥΛΙΚΑ 1 πακετο φυλλο κανταιφι 1κιλο καρυδια 2κγ κανελα προεραιτικα 1κγ γαρυγαλλο τριμμενο 1κουπα βουτυρο γαλακτος ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ μιση κουπα μελι 3κουπες νερο 3κουπες ζαχαρη το χυμο μισο λεμονι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανοιγουμε με τα χερια μας οσο περισοτερο μπορουμε το κανταιφι.Βαζουμε το βουτυρο να λιωσει σε  ενα κατσαρολακι.Σε ενα μουλτι βαζουμε τα καρυδια μας και τα χοντροκοβουμε.Βουτυρωνουμε ενα ταψακι και ανοιγουμε φωλιτσες το κανταιφι μας και το βουτυρωνουμε καλα.Σε ενα μπολ αδειαζουμε το καρυδι και την κανελα και αν θελουμε και το γαρυφαλλο και τα ανακατεουμε,με ενα κουταλακι βαζουμε την γεμιση στις φωλιτσες που εχουμε προηγουμενος στιβαξει μεσα στο ταψακι μας.Κλεινουμε τις φωλιτσες μας με τα χερια μας και τις τοποθετουμε αναποδα στο ταψι μας ετσι ωστε το ανοιγμα να ειναι απο την κατω μερια του ταψιου.Περιχυνουμε το καναιφι μας με το περυσευουμενο βουτυρακι και ψην