Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 18, 2012

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ 150 γρ ζυμαρικα πενες 1 βραστο αυγο κομμενο σε ροδελες 5 φετες σαλαμι μπυρας 5 -6 κομματια λιαστη ντοματα 1 πρασινη πιπερια κομμενη σε λεπτες λωριδες 2 κσ μαιντανος ψιλοκομμενος ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΝΕΚΓΡΕΤ 3 κσ ελαιολαδο χυμος απο ενα λεμονι 1 κσ μουσταρδα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βραζουμε τα ζυμαρικα μας και τα σουρωνουμε.Τα αδειαζουμε σε μια σαλατιερα και ανακατευουμε με ελαχιστο ελαιολαδο για να μην κολλησουν.Ριχνουμε ολα τα υλικα μας και ανακατευουμε .Σε ενα σεικερ χτυπαμε την βινεκγρετ ,περυχινουμε την σαλατα μας τριβουμε το πιπερι και σερβιρουμε.

ΤΟΥΡΛΟΥ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ 1 φλ ελαιολαδο 1πρασινη πιπερια κομμενη σε καρε 3 πιπεριες φλωρινης 2 πρασα σε ροδελες κομμενο 1 κρεμμυδι ξερο σε φετες 2 πατατες κομμενες σε κυβους 1κγ κροκο κοζανης 250 γρ μανιταρια λευκα 4 σκελιδες σκορδο αλατι και πιπερι 1 ποτηρακι του κρασιου λευκο κρασι 1/2 φλ θρουμπες ελιες χωρις το κουκουτσι 1 ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο 1κγ ριγανη κεφαλοτυρι τριμμενο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ζεσταινουμε στο τηγανι το ελαιολαδο και μολις καψει ριχνουμε τις πιπεριες και τα πρασα.Συνεχιζουμε με τα κρεμμυδια τις πατατες και τα μανιταρια.Προσθετουμε τον κροκο κοζανης και σοταρουμε σε δυνατη φωτια μεχρι να ροδισουν.Ριχνουμε το σκορδο και το αλατι συνεχιζουμε το σοταρισμα για αλλα 3 λεπτα.Σβηνουμε με το κρασι και βραζουμε αλλα 3 λεπτα μεχρι να εξατμιστη το αλκοολ.Χαμηλωνουμε την φωτια και πρισθετουμε τις ελιες,σκεπαζουμε και σιγομαγειρευουμε μεχρι να μαλακωσουν οι πατατες.Πασπαλιζουμε το τουρλου με τον μαιντανο ,την ριγανη και το πιπερι.Τελος ριχνουμε το κεφαλοτυρι και σερβιρουμε.Με αυτη