Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΥΛΙΚΑ
200γρ σιμιγδαλι ψιλο
150γρ φαρινα
250γρ ζαχαρη
5 αυγα
1/2 κουτ αλατι
100γρ γαλα
1βανιλια
1/2κουτ μαστιχα κοπανισμενη
50 γρ ινδοκαρυδο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3κουπες νερο
3 κουπες ζαχαρη
λιγες σταγονες λεμονιου
50 γρ βουτυρο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ





Χτυπαμε την ζαχαρη με τα αυγα για 10 λεπτα,στην συνεχεια προσθετουμε΄λιγο λιγο το γαλακαι ανακατευουμε απαλα μεσα στο μειγμα το αλευρι,το σιμιγδαλι,την βανιλια,την μαστιχα,το ινδοκαρυδο και το αλατι.Βουτυρωνουμε το ταψακι μας να ειναι περιπου 30 εκ.Αδειαζουμε το μειγμα και ψηνουμε στους 180 για 1 ωρα.Βγαζουμε απο τον φουρνο και αφηνουμε να κρυωσει.Φτιαχνουμε το σιροπι μας,βαζοντας ολα τα υλικα να βρασουν για 5 λεπτα,απο το σημειο βρασμου.Σιροπιαζουμε ζεστο σιροπι κρυο το γλυκο.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣ

ΥΛΙΚΑ
4 λοκανικα φρανκφουρτης
150 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κροκος αυγου
αλατι,πιπερι
200γρ μπυρα
1 ασπραδι σε μαρεγκα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μπολ βαζουμε το αλευρι ,το αλατι,το πιπερι και το κροκο αυγου,το ανακατευουμε μεχρι να γινει μια σφιχτη μαζα,αρχιζουμε να αραιωνουμε με την μπυρα σιγα σιγα.Τελος ριχνουμε και την μαρεγκα και ανακατευουμε ελαφρα.Περναμε τα λουκανικα απο ξυλακια σουβλακιου.Ζεσταινουμε λαδι σε ενα βαθυ τηγανι,βουταμε τα λουκανικα απο το κουρκουτι και τα ριχνουμε στο καυτο λαδι,τηγανιζουμε μεχρι να αποκτησουν ενα ωραιο χρωμα!!!καλη επιτυχια!!

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
250 γρ σοκολατα κουβερτουρα
ενα σφηνακι κονιακ
50 γρ βουτυρο
150 γρ τριμμενο καρυδι η αμυγδαλα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιωνουμε την σοκολατα κατεβαζουμε απο την φωτια και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα.Αφηνουμε να κρυωσει εξω απο το ψυγειο και πλαθουμε σε μπαλιτσες,βαζουμε για λιγο στο ψυγειο και στην συνεχει τα περναμε τα τρουφακια μας,απο τρουφα,απο τριμμενους ξηρους καρπους ,η απο τριμμενο ινδοκαρυδο απο κακαο,απο οπου επιθυμουμε και μας αρεσει,ξανα βαζουμε τα τρουφακια στο ψυγειο για 1 ωρα,στην συνεχεια σερβιρουμε!!!!καλη επιτυχια!!!

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

ΥΛΙΚΑ
200γρ ξερα φρουτα
1κουτι υποβρυχιο
200γρ καρυδι τριμμενο
250 γρ κουβερτουρα
50 γρ βουτυρο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ



Σε ενα κατσαρολακι λιωνουμε το υποβρυχιο,κατεβαζουμε και το βαζουμε σε ενα μπολ,και του προσθετουμε το καρυδι και τα ξερα φρουτα κομμενα σε μικρα κομματακια.Ανακατευουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.Λιωνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτουρα,προσθετουμε και το βουτυρο.Πλαθουμε σε μπαλιτσες το μειγμα με το υποβρυχιο και το αφηνουμε για μιση ωρα στο ψυγειο να σφιξει.Στην συνεχεια ριχνουμε μια μια μπαλιτσα στην σοκολατα και αφηνουμε να στεγνωσουν σε αντικολητικο χαρτι!!!!!!καλη επιτυχια!!