Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 9, 2012

ΖΩΜΟΣ ΨΑΡΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ 2 κιλα κοκκαλα ψαριου,2 λιτρα νερο,100mlλευκο κρασι,1κρεμμυδι χοντροκομμενο,1πρασο,μισο φοινοκιο,1φυλλο δαφνηςκαι 5 κλωναρια θυμαριου. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Τοποθετουμε σε μια κατσαρολα σε μετρια φωτια ,προσθετουμε το ελαιολαδο και ιδρωνουμε το κρεμμυδι ,το πρασο,και το φοινοκιο μεχρι να μαλακωσουν.Προσθετουμε τα κοκαλα και μαγειρευουμε για 2 λεπτα.Σβηνουμε με κρασι, προσθετουμε το νερο και φερνουμε σε σημειο βρασμου προσεχοντας να μην κοχλασει και χαμηλωνουμε την φωτια.Ξαφριζουμε την επιφανεια με μια τρυπητη καταλα πολυ προσεκτικα.Συνεχιζουμε το ξαφρισμα οποτε χρειαστει.Βραζουμε για μιση ωρα απο την αρχη του βρασμου.Σουρωνουμε προσεκτικα και γρηγορα κρυωνουμε.Αποθηκευουμε στην συντηρηση για 3 μερες και στην καταψυξη για 3 μηνες.

ΖΩΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ 4κρεμμυδια,2πρασα,1φοινοκιο,2καροτα,2ντοματες,1πιπερια,5σκελιδες σκορδου και 2μιση λιτρα νερο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Τοποθετουμε ολα τα υλικα σε μια κατσρολα και σιγοβραζουμε για 45 λεπτα.Σουρωνουμε και συντηρουμε.

ΖΩΜΟΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ για 2 λιτρα 1 κιλο μανιταρια η κοτσανια,3 λιτρα νερο,1 κουτ σουπας ελαιολαδο,2κρεμμυδια κομενα σε λεπτες φετες,6 σκελιδες σκορδουκαι 250 ml λευκο κρασι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Τοποθετουμε μια κατσαρολα σε μετρια φωτια και προσθετουμε ττο ελαιολαδο και ιδρωνουμε το κρεμμυδι μεχρι να μαλακωσει.Προσθετουμε το σκορδο και τα μανιταρια και τα αφηνουμε να μαλακωσουνγια περιπου 10 λεπτα.Προσθετουμε το κρασι και αφηνουμε να εξατμιστει τελειως.Προσθετουμε το νερο και σιγοβραζουμε γοα 45 λεπτα .Σουρωνουμε,κρυωνουμε και αποθηκευουμε!!!!!!!

ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ 2κιλα φτερουγες κοτοπουλου,5 λιτρα νερο ,2 καροτα χοντροκομμενα,4 κρεμμυδια,2κλωναρια σελερι,2σκελιδες σκορδου,10 κλωναρια θυμαρι,10 κλωναρια μαιντανος,λιγους κοκκους μαυρο πιπερι ΔΙΔΙΚΑΣΙΑ Παιρνουμε μια κτσαρολα και ξεπλενουμε καλα τα κοκκαλα με αφθονο νερο.Τα τοποθετουμε στην κατσαρολα και σκεπαζουμε με νερο στην σωστη αναλογια.Φερνουμε το περιεχομενο σε σημειο βρασμου προσεχοντας να μην κοχλασει και χαμηλωνουμε την φωτια αρκετα.Ξαφριζουμε την επιφανεια  με μια τρυπητη κουταλα .Μια ωρα πριν το τελος του βρασμου προσθετουμε τα αρωματικα και τα λαχανικα μας(ισχυει για ζωμους κρεατων που βραζουν πανω απο τρεις ωρες)ενας ζωμος βοδινου χρειαζεται πανω απο 8 ωρες βρασμου για να αναπτυξει σωστη γευση.Στην συγκεκριμενη περιπτωση του κοτοπουλου 3 ωρες ειναι αρκετα.Σουρωνουμε προσεκτικα και κρυωνουμε γρηγορα.Αποθηκευουμε στην συντηρηση για 3 μερες η στην καταψυξη για 3 μηνες!!!!

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΖΩΜΩΝ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΖΩΜΟΥΣ ΣΑΛΤΣΕΣ ΣΟΥΜΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ ΠΙΛΑΦΙΑ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Η παρασκευη ζωμου αποτελει κατι το ασυνιθιστο για τα οικιακα δεδομενα ,εν μερει επειδη η διαδικασια ειναι σχετικα αγνωστη και επειδη φανταζει περιπλοκη και μπελαλιδικη.Με την διαδικασια που θα σασ δειξω θ αποδειχτη πως τα παραπανω δεν ισχυουν.Οι ζωμοι εχουν πολυ μικρο χρονο προετοιμασιας.Ετσι μην διστασετε να πειραματιστειτε με τις παρακατω συνταγες ,γιατι τα οφελη τις χρησεις τους ειναι πολλα.Δοκι μαστε να φτιαξετε πιλαφι με δικο σας ζωμο κοτας.Η διαφορα στην γευση ειναι ασυγκριτη.Η ριζοτο μανιταριων με ζωμο απο μανιταρια που θα φτιαξουμε απο κοτσανια μανιταριων και ζωμο κοτας.Συμπυκνωστε λιγο ζωμο κατα το υμισυ ,προσθεστε υλικα της αρεσκεις σας οπως ελιες, ντοματες και πιπεριες,προσθεστε λιγο βουτυρο η ελαιολαδο κι θα εχετε μια υπεροχη σαλτσα.Οι ζωμοι διατηρουνται ευκολα για τρεις μηνες στην κταψηξη,οποτε ειναι αμεσ και ευκολα διαθεσιμοι,μας λυ

ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Εικόνα
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΑ ΕΧΩ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΑ ΤΑΠΕΡ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΙΡΝΩ 2 ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΕΦΥΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!!!!!ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!! ΥΛΙΚΑ 1 ποτηρι ελαιολαδο 3/4 ποτηριου ζαχαρη ξυσμα απο ενα πορτοκαλι 1 κουτ σοδα 1κουτ γλυκου μπεικιν παουντερ 1κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις 1κουτ σουπας κανελα 1κου σουπας γαριφαλα σε σκονη 1ποτηρι χυμος πορτοκαλιου ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Χτυπαμε στο μιξερ το λαδι και την ζαχαρη για 5 λεπτα.Προσθετουμε τα κανελογαρυφαλα και το ξυσμα.Κοσκινιζουμε το αλευρι και το μπεικιν και δυαλυουμε την σοδα στο χυμο πορτοκαλιου.Προσθετουμε εναλαξ το χυμο με το αλευρι συνεχιζοντας το χτυπημα με τον γατζο ζυμωματος.Μεχρι η ζυμη να ξεκολαει απο τα τοιχωματα του καδου.Χωριζουμε την ζυμη με τα χερια μας σε τρια μεροι.Πλαθουμε το καθε ενα σε φραντζολακι.Χαραζουμε την επιφανεια με κοφτερο μαχαιρι σε λεπτες φετουλες και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 1

ΠΑΝΚΕΙΚ -ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

Εικόνα
                                         ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!                                        ΥΛΙΚΑ 4αυγα 200γρ γαλα 150γρ αλευρι για ολες τις χρησεις 1κουτ μπεικιν πουντερ μισο κουτ αλατι 2 κουπες ηλιελαιο για το τηγανισμα μελι και κανελλα για το τηγανισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπαμε στο μιξερ τα αυγα συνεχιζοντας με το γαλα το μπεικιν το αλατι.Τελος το κοσκινισμενο αλευρι σιγα σιγα.Αν θελουμε προσθετουμε και μια βανιλια.Λαδωνουμε ενα τηγανακι με μια κουταλια της σουπας λαδι.Ριχνουμε με μια κουταλα δοσεις απο το μειγμα μας στο τηγανι.Καθε πανκεικ φτιαχνεται με 4 κουταλιες.Αναποδογυριζουμε με μια σπατουλα για να ψηθει και απο την αλλη πλευρα.Ξαναλαδωνουμε το τηγανι μας μονο αν διαπιστωσουμε οτι χρειζεται,οχι πριν απο κθε δοση.Γαρνιρουμε τις τηγανιτες μας με μελι και κανελα!!!

ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 300 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις 270 σιμιγδαλι χοντρο 2κσ μπεικιν παουντερ 1φλ τσαγιου βουτυρο γαλακτος 360 γρ ζαχαρη 6 αυγα χωρισμενα σε κροκους και ασπραδια 2 βανιλιες λιγη μαστιχα κοπανισμενη μισο κεσεδακι γιαουρτι προβειο ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 1 κιλο ζαχαρη 1 λιτρο νερο και χυμος απο ενα λεμονι  ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βαζουμε σε ενα μπολ το αλευρι αφου πρωτα το εχουμε κοσκινιση και το μπεικιν παουντερ.Αλειφουμε με βουτυρο ενα μεγαλο ταψι και το πασπαλιζουμε με μια κουτ σουπας αλευρι.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 200 βαθμους.Χτυπαμε στο μιξερ τους κροκους με το βουτυρο και 260 γρ ζαχαρη μεχρι να γινει ενα αφρατο μειγμα.Στην συνεχεια ,προσθετουμε το γιαουρτι και συνεχιζουμε μεχρι να ενσωματωθει και αυτο στο μειγμα.Στην συνεχεια προσθετουμε το αλευρι,το μπεικιν και το σιμιγδαλι αλλα οχι με το μιξερ με μια κουταλα ανακατευουμε καλα.Και τελος προσθετουμε και την βανιλια και την μαστιχα.Χτυπαμε τα ασπραδια σε ενα αλλο καθαρο μπολ και την υπολοιπη ζαχαρη μεχρι να γινουν μια σφιχτη

MΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ Η ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

Εικόνα
ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑ!!!!!!!!! ΥΛΙΚΑ 40 φυλλα κρουστας 250γρ βουτυρο αγελαδος 250 γρ βουτυρο προβειο 300γρ φυστικι αιγινης η 300γρ καρυδια χοντροκομμενα ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 650γρζαχαρη 400γρνερο(2κουπες νερο) 80γρ γλυκοζη(ζητηστε την απο τα σουπερ μαρκετ) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοβουμε το βουτυρο σε κομματακια και το βαζουμε σε μια κατσαρολα.Προσθετουμε το προβειο και τα βαζουμε να λιωσουν σε χαμηλη θερμοκρασια.Το ποσυρουμε μολις λιωσει οχι βρασει.Με ενα πινελο βουτυρωνουμε καλα το ταψακι μας.Σρωνουμε κατω κατω ενα φυλλο ,που θα πρεπει να καλυπτει ακριβως τον πυθμενα του ταψιου να μην περισευει,το βουτυρωνουμε καλα.Συνεχιζοντας την ιδια διαδικασια  τοποθετουμε αλλα 19 φυλλα.Απο πανω απλωνουμε τα τριμμενα στο μουλτι φυστικια μας η καρυδια.Φροντιζοντασ να μην δημιουργουνται βουναλακια απο την στρωση.Περιχυνουμε πανω απο την γεμιση λιγο απο το βουτυρο μας.Σκεπαζουμε ισια χωρις ζαρες ενα ακομα φυλλο και το βουτυρωνουμε επισης.Απο πανω απλωνουμε αλλα 19 τα οποι