ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ
300 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
270 σιμιγδαλι χοντρο
2κσ μπεικιν παουντερ
1φλ τσαγιου βουτυρο γαλακτος
360 γρ ζαχαρη
6 αυγα χωρισμενα σε κροκους και ασπραδια
2 βανιλιες
λιγη μαστιχα κοπανισμενη
μισο κεσεδακι γιαουρτι προβειο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλο ζαχαρη
1 λιτρο νερο
και χυμος απο ενα λεμονι
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε ενα μπολ το αλευρι αφου πρωτα το εχουμε κοσκινιση και το μπεικιν παουντερ.Αλειφουμε με βουτυρο ενα μεγαλο ταψι και το πασπαλιζουμε με μια κουτ σουπας αλευρι.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 200 βαθμους.Χτυπαμε στο μιξερ τους κροκους με το βουτυρο και 260 γρ ζαχαρη μεχρι να γινει ενα αφρατο μειγμα.Στην συνεχεια ,προσθετουμε το γιαουρτι και συνεχιζουμε μεχρι να ενσωματωθει και αυτο στο μειγμα.Στην συνεχεια προσθετουμε το αλευρι,το μπεικιν και το σιμιγδαλι αλλα οχι με το μιξερ με μια κουταλα ανακατευουμε καλα.Και τελος προσθετουμε και την βανιλια και την μαστιχα.Χτυπαμε τα ασπραδια σε ενα αλλο καθαρο μπολ και την υπολοιπη ζαχαρη μεχρι να γινουν μια σφιχτη μαρεγκα.Ενσωματωνουμε την μαρεγκα με το υπολοιπο μειγμα μας αλλα με απαλες κυκλικες κινησεις για να μην χασουμε τον ογκο της.Αδειαζουμε το μειγμα στο βουτυρωμενο ταψακι μας και ψηνουμε για 45 λεπτα περιπου.Βυθιζουμε ενα μαχαιρι στο ραβανι μας αν βγει καθορο ειναι ετοιμο αν οχι συνεχιζουμε το ψησιμο.Το βγαζουμε απο το φουρνο και το κοβουμε σε ρομβους η τετραγωνακια και το αφηνουμε να κρυωσει.Βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι σε ενα κατσαρολακι και βραζουμε μεχρι να δεσει για περιπου 5 λεπτα απο οταν αρχισει να κοχλαζει.Περιχυνουμε το σιροπι στο κρυο ραβανι και το αφηνουμε να ρουφηξει τα σιροπι εντελως.ΚΑΛΑΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
[Εικόνα: revani.jpg]

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΟΦΟΥΡΤΗΣ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΙ