Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 19, 2012

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 3 αυγα 1ξερο κρεμμυδι 1πιπερια φλωρινης 1χουφτα καπαρη 5με 6 ντοματινια 50 ml γαλα εβαπορε λιγο φοινοκιο λιγη χοτροκομμενη φετα ριγανη,θυμαρι,αλατι και πιπερι ελαιολαδο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κοβουμε ολα τα λαχανικα μας σε ροδελες.Βζουμε ενα τηγανακι να καψει με λιγο ελαιολαδο,ριχνουμε μεσα τα κρεμμυδια ,το φοινοκιο και τις πιπεριες,σοταρουμε σε μεγαλη θερμοκρασια και μολις παρουν χρωμα κατεβαζουμε την θερμοκρασια πολυ,αλατιζουμε και ριχνουμε και τα μυρωδικα μας,στην συνεχεια ριχνουμε τις ντοματες και την καπαρη.Σε ενα μπολ ανακατευουμε τα αυγα με το γαλα και ριχνουμε λιγο αλατι και πιπερι.Αδειαζουμε το μειγμα απο τα αυγα και αυτα στο τηγανι,δεν ανακατευουμε μονο κοιταμε να παει παντου το αυγο.Μολις δουμε οτι αρχιζει να πηζει ριχνουμε και χοτροκομμενη την φετα.Σβηνουμε την εστια και αφηνουμε την ομελετα σκεπαζμενη με ενα πιατο για 10 λεπτα πανω στην ζεστη εστια!!!!!!!σρβιρουμε με φρεσκο κριτσινιστω ψωμακι!!!!καλη επιτυχια!!!!!!

ΠΙΤΟΥΛΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ ΜΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙ,ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 2μπιφτεκια που μας εμειναν απο την προηγουμενη μερα 1ντοματα ψιλοκομμενη λιγη πρασινη πιπερια κομμενη σε καρεδακια λιγο τυρι τριμμενο κιτρινο φετα χοτροκομμενη λιγη ελαιολαδο ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ 1κουταλια τησ σουπας κετσαπ 1κουταλια της σουπας μουσταρδα αλατι,πιπερι,ριγανη και θυμαρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 1/2κουπα χλιαρο νερο ριγανη μια πρεζα αλατι ξυδι μια κουταλια του γλυκου ελαιολαδο μια κουταλια του γλυκου αλευρι οσο παρει ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Φτιαχνουμε την ζυμη,βαζουμε το νερο,το ξυδι,το αλατι,την ριγανη και το ελαιολαδο.Ανακατευουμε και στην συνεχεια λιγο λιγο αλευρι μεχρι να πετυχουμε μια μαλακη ζυμη ευπλαστη.Την αφηνουμε να ξεκουραστει.Σε ενα μικρο μπολακι ανακατευουμε ολα τα υλικα για την σαλτσουλα μας.Ανηγουμε το φυλλο μας περιπου 10 εκ.Σε ενα πηλινο μικρο σκευος ριχνουμε ελαχιστο ελαιολαδο και τοποθετουμε την ζυμη μας να εξεχουν τα πλαινα.Βαζουμε με την βοηθεια ενος κουταλιου την σαλτσα και την απλωνουμε στην ζυμη μας.Στην συνεχεια βαζουμε σε κομματακ