Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 11, 2012

ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
4στηθη κοτοπουλου
2 κουταλιες ελαιολαδο
αλατι και πιπερι

ΓΕΜΙΣΗ
200γρ ανθοτυρο
1 κουτ ριγανη
120 γρ λιστες ντοματες απο το βαζο με ελαιολαδο
σε κομματακια.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαριζουμε καλα τα στηθη και τα αφηνουμε να στεγνωσουν.Στην συνεχεια παιρνουμε ενα κοφτερο μαχαιρι και ανουγουμε τα στηθη στην μεση ,τα χτυπαμε λιγακι να τα λεπτυνουμε και αλατοπιπερωνουμε.Σε ενα μπολ βαζουμε το ανθοτυρο με την ριγανη και με ενα πιρουνακι τα ενωνουμε μετα προσθετουμε την λιαστη ντοματα και ανακατευουμε.Μοιραζουμε το μειγμα στα φιλετα μας και τα τυλιγουμε σε ρολα και τα στερεωνουμε με οδοντογλυφιδες να μην μας ανοιξουν.Σε ενα αντικολλητικο τηγανακι με λιγο λαδι σοταρουμε τα φιλετα μας και απο τις δυο πλευρες.Τ α μεταφερουμε σε ενα ταψακι και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για  15 λεπτα.Σερβιρουμε με πρασινη σαλατα!!!!!!ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Για να φτιαξουμε λιαστες ντοματες ,διαλεγουμε ωριμες γερες ντοματες ποικιλια πομοντορο αυτες τις μικρες μακροστενες  ντοματες που τις βρισκουμε στην λαικη μεσα σε κουτακια διαφανα.
Χωριζουμε στην μεση κατα μηκος και τις τοποθετουμε πανω σε μια σανιδα η σε ενα μεγαλο ταψι με το εσωτερικο μερος προς τα πανω.Πασπαλιζουμε με χοτρο αλατι και τις αφηνουμε στον ηλιο.Τις φυλαμε μακρια απο την βροχη σκεπασμενες με σητα.Σε 20  με 30 μερες εχουν ξεραθει.πρεπει να ξεραθουν τοσο ωστε να γινουν σαν λεπτες φετες.Στην συνεχεια τις τοποθετουμε σε βαζα με λαδι η κλειστε αεροστεγος σε βαμβακερη σακουλα.Τωρα αν θελουμε να τις χρισημοποιησουμε στην μαγειρικη μας τις βαζουμε σε ενα μπολακι με νερο που να τις σκεπαζει μεχρι να μαλακωσουν,στην συνεχεια ειναι ετοιμες.Ακομα μπορουμε να τις ξεπλυνουμε να τις αλευρωσουμε και να τις βουτηξουμε σε αραιο χυλο και να τις τηγανισουμε,γινονται πολυ νοστιμες!!!!!