Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 8, 2013

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ
2 κουπες κριθαρακι
1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1σκελιδα σκορδο
1/2κουπα καλαμποκι
1/2κουπα αρακα
5φετες μπεικον
1καροτο τριμμενο
2κουτ σουπας τυρι κατικι
1/2 κουπα κρεμα γαλακτος
1/2 κουπα τυρι τριμμενο ρεγγατο
1λιτρο ζωμο κοτοπουλο
1/2 ποτηρι λευκο κρασι
αλατι και πιπερι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε ελαιολαδο και σοταρουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι,το σκορδο,το μπεικον και το κριθαρακια στην συνεχεια σβηνουμε με το κρασι,το αφηνουμε να εξατμιστη τελειως,ριχνουμε το καλαμποκι,τον αρακα και το καροτα,ανακατευουμε και ριχνουμε τον ζωμο λιγο λιγο ,μολις βρασει το κριθαρακι μας βαζουμε το τυρι κρεμα και την κρεμα γαλακτος,και τελος το τυρι τριμμενο και αλατι και πιπερι οσο εσεις θελετε!!!!!!!σερβιρεται ζεστο!!!

ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
250 ml γαλα
120 γρ λουκανικα φρανκφουρτης ψιλοκομμενα
1συσκευασια πουρες πατατας ετοιμη
30 γρ βουτυρο
100ml νερο
1κουτ γλυ αλατι
ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
2αυγα
100γρ αλευρι
100γρ γαλετα
αλατι και πιπερι
 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ




Ζεσταινουμε το νερο με το γαλα μεχρι να παρει μια βραση ,κατεβαζουμε και αδειαζουμε σε ενα μπολ ,αδειαζουμε το μειγμα πουρε μεσα στο γαλα ανακτευουμε και προσθετουμε αλατι και το βουτυρο,ανακατευουμε και αφηνουμε στην ακρη,ο λογος που χρισημοποιουμε ετοιμο πουρε και οχι φτιαχτο ειναι γιατι τον θελουμε τον πουρε μας πολυ σφιχτο για τις κροκετες μας.Βαζουμε σε τρια μπολακια το ενα τα χτυπημενα αυγα ,στο δευτερο την γαλετα και το αλευρι στο τριτο,φτιαχνουμε μπαλιτσες τις κροκετες μας και πρωτα περναμε απο το αλευρι και μετα απο το αυγο και την γαλετα,μην ξεχασουμε να αλατοπιπερωσουμε τα αυγα μας.Σε ενα τηγανι βαζουμε λαδι και μολις καψει τηγανιζουμε για λιγο οχι  πολυ τις κροκετες μας.Βαζουμε σε αποροφητικο χαρτ να φυγουν τα περιττα λαδια.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

ΚΕΙΚΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ
130 γρ βουτυρο
200γρ ζαχαρη
2 αυγα
κοκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικης
2κσ κακαο σκονη
1 βανιλια
250 γρ ξινογαλα
320 γρ φαρινα
λιγο αλατι
ΓΙΑ ΤΟ
 ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
1/4ξινογαλα
2φλ αχνη ζαχαρη
κρυσταλικη ζαχαρη που την εχουμε χρωματισει με χρωμα ζαχαροπλαστικης

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπαμε την ζαχαρη με το βουτυρο μεχρι να αφρατεψουν.Προσθετουμε τα αυγα και το δυαλημενο χρωμα ζαχαροπλαστικης με το κακαο.προσθετουμε το ξινογαλα και στην συνεχεια το αλευρι σιγα σιγα και το αλατι.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας και τοποθετουμε σε φορμακια 2 κουταλιες της σουπας μειγμα,βγαινουν γυρω στα 25 καικακια.Ψηνουμε στους 175 βαθμους στον αερα για 15 λεπτα.Βγαζουμε και σε ενα μικρο μπολακι ανακατευουμε τα υλικα για πασπαλισμα και ανακατευουμε μεχρι να γινει ενα μαστιχωτο μειγμα ,απλωνουμε πανω απο τα γλυκακια μας και στην συνεχεια την ωραια κοκκινη ζαχαρη!!!!!!!!!!!καλαη επιτυχια!!!