Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 22, 2012

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΨΩΜΙ

Εικόνα
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!
Το πρωινο μας ειναι το βασικοτερο γευμα της ημερας γιαυτο ας φτιαξουμε κατι ωραιο και γρηγορο,που θα μας κρατησει μεχρι το μεσημεριανο μας.
   ΥΛΙΚΑ
10 φετες μπαγιατικο ψωμι
2αυγα
5 φετες τυρι κασερι
5φετες γαλοπουλα βραστη
ελαιολαδο η βουτυρο για το τηγανισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε τις φετες ψωμιου,χτυπαμε τα αυγα,περνουμε τις 5 φετες ψωμιου με λιγο βουτυρο και τοποθετουμε πανω τους  μια φετα κασερι και μια γαλοπουλα,βαζουμε την αλλη φετα πανω απο καθε ψωμακι σαν σαντουιτσ.Τα παταμε λιγο να κατσουν και τα αυγουλωνουμε καλα και απο τις δυο πλευρες.Βαζουμε σε ενα τηγανακι λιγο λαδι μολις καψει βαζουμε τις φετες και της τηγανιζουμε και απο τις δυο πλευρες μεχρι να παρουν ενα χρυσο χρωμα.Σερβιρονται κρυα ειναι πιο νοστιμα.ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!     
Μπορουμε αν θελουμε να τα ψησουμε στο φουρνο για λιγοτερα λιπαρα!!

ΕΥΚΟΛΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ
ενα πακετο σφολιατα του εμποριου
1 πρασο
100γρ τυρι γραβιερα
1 πατατα βρασμενη καθαρισμενη
6 κουπες κρεμα γαλακτος
1 αυγο με λιγο γαλα
λιγο βουτυρο
αλατι και πιπερι
                                                            ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σοταρουμε το πρασο με λιγο βουτυρακι να μαλακωσει,το ανακατευουμε με την πατατα και την κρεμα γαλακτος και αλατοπιπερωνουμε.προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους.Ανοιγουμε λιγο τα φυλλαρακια μας με τον μπλαστη και παιρνουμε ενα κουπατ στρογγυλο λιγο πιο μεγαλο απο ενα ποτηρι.και παταμε πανω στα ζυμαρακια μας και το κοβουμε στην ουσια σε τεσσερα δισκακια.Μοιραζουμε το μειγμα μας πανω στα μισα δισκακια μας αλλα αφηνουμε λιγο περιθωριο για να μπορουμε να τα κλεισουμε.Αλειφουμε το περιθωριο με το αυγουλακι και το γαλα και βαζουμε απο πανω τα υπολοιπα ζυμαρακια μας και κλεινουμε καλα πιεζοντας περιμετρικα τις ακρες.Χαραζουμε περιμετρικαι με ενα μαχαιρι ελεφρα την επιφανεια των πιτων μας σε ρομβο η σε σπειρες.ψηνουμε τις πιτουλες μας στο φουρνο γ…

ΦΩΛΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ

Εικόνα
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ
για το φυλλο
2μιση κγ μπεικιν παουντερ
1κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
1μιση φλ λαδι
1μιση φλ χυμο πορτοκαλιου
 Για την γεμιση
3φλ ελιες μαυρες
3 κρεμμυδακια
1 κουτ.γλ δυοσμο ξερο
3 κσ ελαιολαδο
                                           ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
 Ανακατευουμε το αλευρι με το μπεικιν.Ριχνουμε το χυμο το λαδι και ανακατευουμε καλα.Ζυμωνουμε μεχρι να γινει μια λεια ζυμη.Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να ξεκουραστει.Στο μεταξυ ετοιμαζουμε την γεμιση,σοταρουμε το κρεμμυδι μεχρι να παρει λιγο χρωμακαι προσθετουμε τις ελιες (χωρις τα κουκουτσια)και τον συοσμο.Ανακατευουμε και συνεχιζουμε το σοταρισμα για3 λεπτακια ακομα.Χωριζουμε την ζυμη στην μεση και την ανοιγουμε σε στρογγυλα σχηματα οσο ειναι ενα ταψακι σας στρογγυλο.Βαζουμε το ενα φυλλο μας στο ταψακι και ριχνουμε την γεμιση.Σκεπαζουμε το μειγμα με το δευτερο φυλλαρακι.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 45 λεπτα μεχρι να ροδισει!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!