Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 19, 2013

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1χοιρινη μπριζολα λαιμου 1/2 κιλο χοιρινο κιμα 1ματσακι δεντρολιβανο 1/2ποτηρακι κοκκινο κρασι 1/2ποτηρι ζωμο κοτας ριγανη θυμαρι και πιπερι και φυσικα αλατι 1ματσακι φρεσκο κρεμμυδακι 1/2 κουπα γαλετα 1σκελιδα σκορδο λιγο ελαιολαδο ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1κουπα νερο χλιαρο 1 αυγο αλατι ,ριγανη, ελαιολαδο αλευρι οσο παρει περιπου 2 κουπες ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ 1κουτα σουπ ελαιολαδο 1κουτ σουπ ξυδι μπαλσαμικο πιπερι,αλατι μια πρεζα ζαχαρη 1κουτ σουπ πελτε ντοματας ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πλενουμε και σκουπιζουμε καλα την χοιρινη μας,με ενα μαχαιρι κανουμε μερικες τσεπουλες στο κρεατακι μας.Σε καθε τρυπουλα του κρεας μπηγουμε μερικα φυλλα δετρολιβανου,αλατοπιπερωνουμε και βαζουμε λιγο θυμαρι,Σε ενα τηγανακι βαζουμε λιγο ελαιολαδο και σοταρουμε την μπριζολα μας στο καυτο λαδι μεχρι να θβρακισουμε το χρωμα στην μπριζολα Σβηνουμε με το κρασι και ,αφηνουμε για 3 λεπτα να εξατμιστει το οινοπνευμα απο το κρασι,ριχνουμε και τον ζωμο και δοκιμαζουμε αν θελει αλατι.Βαζουμε ολα τα υγρ

KAΡΥΔΟΠΙΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 7  αυγα χωρισμενα κροκους ασπραδια 2κουπες ζαχαρη 300γρ σιμιγδαλι χοντρο 2 βανιλιες 1κουτ γλ κανελα 1κουτ γλ γαρυφαλλο 1κουτ γλ κακαο σε σκονη 1 κουπα καρυδια χοτροκομμενα ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 2 κουπες νερο 3κουπες ζαχαρη 1 κουτ σουπας γλυκοζη η σταγονες απο ενα λεμονι  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Χτυπαμε τους κροκους,προσθετουμε το σιμιγδαλι,τις βανιλιες,το γαρυφαλλο,την κανελα,το κακαο και τα καρυδια ανακατευουμε και χτυπαμε τα ασπραδια με την ζαχαρη σε ενα αλλο μπολ και στην συνεχεια ενσωματωνουμε τα δυο υλικα μαζι.Βουτυρωνουμ ενα ταψακι και αδειαζουμε το μειγμα μεσα.Ψηνουμε στους 175 βαθμους για 40 λεπτα.Βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.Φτιαχνουμε το σιροπι βαζοντας,ολα τα υλικα να βρασουν για 3 λεπτα.Κοβουμε το γλυκο μας κρυο και σιροπιαζουμε με το ζεστο σιροπι κουταλια κουταλια!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!