Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 12, 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ
1δοση βασικη ζυμη χωριατικη
4 αυγα
1ποτηρι του τσαγιου κρεμα γαλακτος
πιπερι
300γρ φετα τυρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χωριζουμε την ζυμη μας σε 6 μπαλιτσες.Ανοιγουμε ενα ενα τα φυλλα μας οσο ποιο που μπορουμε.Σε ενα μπολ ανακατευουμε την φετα την κρεμα και τα χτυπημενα αυγουλακια.Αλατιζουμε ελαφρα και βαζουμε και πιπερακι.Σε εκαθε ενα φυλλο βαζουμε απο την μια μονο πλευρα απο το μειγμα τυριου και ρολαρουμε την ζυμη.Την τοποθετουμε σαν σαλιγκαρο αρχιζοντας να τις βαζουμε απο την μεση του ταψιου.Σιγα σιγα γεμιζουμε  το ταψι μας ολο.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 1 ωρα στους 180 βαθμους στις αντιστασεις.

ΚΡΕΠΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΚΡΕΠΕΣ
100γρ εβαπορε
2 αυγα
1 βανιλια η ξυσμα απο  πορτοκαλι η πορτοκαλαδα ενα σφηνακι η ρουμι
1κουτ γλ κοφτη αλατι
1/2κουτ γλ κοφτη ζαχαρη
1σφηνακι ελαιολαδο
100γρ νερο χλιαρο
200γρ αλευρι για ολες τις χρησεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
4 φετες τυρι του τοστ
4φετες καπνιστη γαλοπουλα
4 φετες μπεικον
100γρ τυρι τριμμενο της αρεσκειας μας
1κρεμα γαλακτος
βουτυρο για να φτιαξουμε στο τηγανακι τις κρεπες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Στο καδο του μιξερ βαζουμε πρωτα τα υγρα,χτυπαμε για λιγο και σιγα σιγα ριχνουμε τα στερεα.Ομογενοποιουμε το μειγμα σαν ενα πηχτο χυλο.Βαζουμε ενα τηγανακι αντικολητικο,μολις ζεσταθη ριχνουμε μια κουταλια βουτυρο,Παιρνουμε μια κουταλα και ριχνουμε μια στο τηγανι απλωνουμε καλα και αφηνουμε να ψηθει απο την πλευρα για να γυρισουμε με προσοχη απο την αλλη.Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια και με τις υπολοιπες κρεπες.Παιρνουμε ενα πυρεξ.Σε καθε μια κρεπα βαζουμε το τυρι του τοστ την καπνιστη γαλοπουλα και μια φετα μπεικον,αφου πρωτα την εχουμε ψιλοτηγανισει.Τυλιγουμε μια μια κρεπα…