Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 14, 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
200ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ
5 ΑΥΓΑ ΦΡΕΣΚΑ
2ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ ΖΕΣΤΟ
1ΚΟΥΤ ΜΑΧΛΕΠΙ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΟ
1ΚΟΥΤ ΜΑΣΤΙΧΑ
1/2 ΚΟΤ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
2ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ
... 1/2ΚΟΥΤ ΓΛΥΚ ΑΛΑΤΙ
2ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΣΟΥΣΑΜΙ
500ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κοσκινιζουμε σε ενα μεγαλο μπολ το αλευρι και προσθετουμε την μαγια και το γαριφαλο.Προσθετουμε το γαλα και ζυμωνουμε σιγα σιγα.Προσθετουμε τα αυγα ενα ενα και στην συνεχεια το βουτυρο λιωμενο,συνεχιζουμε το ζυμωμα.Στην συνεχεια το μαχλεπι,την ζαχαρη,την μαστιχα και το αλατι.Συνεχιζουμε το ζυμωμα μεχρι να σχηματιστει μια πολλη λεια ζυμη και να μην κολλαει το ζυμαρι απο τα τοιχωματα τησ λεκανης.Σκεπαζουμε με μια καθαρη πετσετα και το αφηνουμε να διπλασιαστει σε ενα ζεστο μερος.Περιπου για 2 ωρες.Ζυμωνουμε ξανα και φτιαχνουμε μια στρογγυλη ζυμη.Την τοποθετουμε σε μια βουτυρωμενη λαμαρινα,την σκεπαζουμε παλι και τηνν αφηνουμε να φουσκωσει για αλλα 20 λεπτα.Την αλειφουμε με ενα αυγο και πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε…

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
150 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
150 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
3 ΑΥΓΑ
150 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
150 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
50 ΓΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΑΣΕ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
... ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ GANACHE
100ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΗ
100ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΕΙΑ ΚΡΕΜΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ,ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ.
ΣΕ ΕΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 24ΕΚ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΛΑΣΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ GANACHE
ΓΙΑ ΤΗΝ GANACHE/ ZESTAINOYME ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ.ΟΤΑΝ ΖΕΣΤΑΘΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙ…

ΚΕΙΚ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΚΕΙΚ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
225 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
250 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
4ΑΥΓΑ
150 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
250 ΓΡ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
4ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΑΣΤΙΧΕΛΑΙΟ Η 1ΚΟΥ ΓΛΥΚ ΣΚΟΝΗ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

... ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΤΗΝ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΤΙΚΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΕΜΑ.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ ΑΥΓΑ,ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΧΑ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ.ΤΟ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.
ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! Δείτε περισσότερα

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ

ΥΛΙΚΑ
1ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1/2ΦΛΙΤΖ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
1/2 ΦΛΙΤΖ ΧΥΜΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ
ΞΥΣΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ,ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 1/2ΦΛΙΤΖ ΖΑΧΑΡΗ
6 ΑΥΓΑ
2ΦΛΙΤΖ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
... 1ΦΛΙΤΖ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΣΠΡΙΣΜΕΝΑ,ΣΕ ΣΚΟΝΗ
3ΚΟΥΤ ΓΛΥΚ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1ΚΟΥΤ ΑΡΩΜΑ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
3 ΚΟΥΤΑ ΣΟΥΠ ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ
1 1/2 ΦΛΙΤΖ ΖΑΖΑΡΗ ΑΧΝΗ
4ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ
ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΑΝΑΚΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΑΓΑ ΕΝΑ ΕΝΑΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΣΜΑΤΑΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ.
ΑΔΕΙΖΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΜΙΟΓΕΝΕΣ.
ΒΟΥΤΥΡΩΜΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ 23 ΜΕ 24 ΕΚ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 50 ΛΕΠ…