Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 14, 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ 1ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 200ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ 5 ΑΥΓΑ ΦΡΕΣΚΑ 2ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ ΖΕΣΤΟ 1ΚΟΥΤ ΜΑΧΛΕΠΙ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΟ 1ΚΟΥΤ ΜΑΣΤΙΧΑ 1/2 ΚΟΤ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ 2ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ ... 1/2ΚΟΥΤ ΓΛΥΚ ΑΛΑΤΙ 2ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΣΟΥΣΑΜΙ 500ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κοσκινιζουμε σε ενα μεγαλο μπολ το αλευρι και προσθετουμε την μαγια και το γαριφαλο.Προσθετουμε το γαλα και ζυμωνουμε σιγα σιγα.Προσθετουμε τα αυγα ενα ενα και στην συνεχεια το βουτυρο λιωμενο,συνεχιζουμε το ζυμωμα.Στην συνεχεια το μαχλεπι,την ζαχαρη,την μαστιχα και το αλατι.Συνεχιζουμε το ζυμωμα μεχρι να σχηματιστει μια πολλη λεια ζυμη και να μην κολλαει το ζυμαρι απο τα τοιχωματα τησ λεκανης.Σκεπαζουμε με μια καθαρη πετσετα και το αφηνουμε να διπλασιαστει σε ενα ζεστο μερος.Περιπου για 2 ωρες.Ζυμωνουμε ξανα και φτιαχνουμε μια στρογγυλη ζυμη.Την τοποθετουμε σε μια βουτυρωμενη λαμαρινα,την σκεπαζουμε παλι και τηνν αφηνουμε να φουσκωσει για αλλα 20 λεπτα.Την αλειφουμε με ενα αυγο και πασπαλιζουμε με

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΛΙΚΑ 150 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ 150 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ 3 ΑΥΓΑ 150 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 1ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ 150 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ 50 ΓΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΑΣΕ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ... ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ GANACHE 100ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΗ 100ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΕΙΑ ΚΡΕΜΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ,ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ. ΣΕ ΕΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 24ΕΚ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΛΑΣΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ GANACHE ΓΙΑ ΤΗΝ GANACHE/ ZESTAINOYME ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ.ΟΤΑΝ ΖΕΣΤΑΘΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΠΟΣΥΡΟ

ΚΕΙΚ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΚΕΙΚ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ 225 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ 250 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ 4ΑΥΓΑ 150 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 250 ΓΡ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ 4ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΑΣΤΙΧΕΛΑΙΟ Η 1ΚΟΥ ΓΛΥΚ ΣΚΟΝΗ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ... ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΤΗΝ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΤΙΚΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΕΜΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ ΑΥΓΑ,ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΧΑ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ.ΤΟ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! Δείτε περισσότερα

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ ΥΛΙΚΑ 1ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 1/2ΦΛΙΤΖ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 1/2 ΦΛΙΤΖ ΧΥΜΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ ΞΥΣΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ,ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙΟΥ 1 1/2ΦΛΙΤΖ ΖΑΧΑΡΗ 6 ΑΥΓΑ 2ΦΛΙΤΖ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ... 1ΦΛΙΤΖ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΣΠΡΙΣΜΕΝΑ,ΣΕ ΣΚΟΝΗ 3ΚΟΥΤ ΓΛΥΚ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ 1ΚΟΥΤ ΑΡΩΜΑ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 3 ΚΟΥΤΑ ΣΟΥΠ ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ 1 1/2 ΦΛΙΤΖ ΖΑΖΑΡΗ ΑΧΝΗ 4ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΚΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΑΓΑ ΕΝΑ ΕΝΑΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΣΜΑΤΑΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ. ΑΔΕΙΖΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΜΙΟΓΕΝΕΣ. ΒΟΥΤΥΡΩΜΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ 23 ΜΕ 24 ΕΚ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥ