Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 3, 2012
H KOYZINA EINAI ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ ΑΣ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!!!!!!

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ
1ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ
2ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΑΤΙ
200ΓΡ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
8ΑΥΓΑ
1ΜΙΣΗ ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ







Ανακατευουμε το γαλα με το αλατι και το σιμιγδαλι σε μια λεκανιτσα.Αφηνουμε το μειγμα να σταθει για 1 ωρα.Ριχνουμε τα αυγα ενα ενα και το αλευρι οσο σηκωνει.και ζυμωνει μεχρι να γινει μια ζυμη λεια και μαλακια.Την αφηνουμε να σταθει αλλη μια ωρα.Περνουμε την ζυμη σε μικρες μπαλες και την ανοιγουμε με τον πλαστη σε λεπτα φυλλα.Τα απλωνουμε σε τραπεζομαντιλα στο κρεβατι και τα αφηνουμε να τραβηξουν για μερικα λεπτα.Στην συνεχεια κοβουμε τα φυλλα σε μακροστενες λωριδες και στην συνεχεια σε μικρα τετραγωνακια.Απλωνουμε τις χυλοπιτες μας σε βαμβακερα τραπεζομαντηλα και τα αφηνουμε να στεγνωσουν σε μερος που αεριζεται για 5 μερες.Τα βαζουμε σε τουρβα η σε  μαξυλαροθηκες και τα διατηρουμε σε δροσερο μερος στο ψυγειο.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!!ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ!!!!!









ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ
1πακετο μακαρονια νο2
μιση κουπα ελαιολαδο
4 μπουτακια κοτοπουλο
2στηθη κοτοπουλο
4 σκελιδες σκορδο
μιση κουπα κοκκινο κρασι
2δαφνοφυλλα
πιπερι
λιγους κοκους μπαχαρι
1κσ κανελα
1ντοματακια κονσερβας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια μεγαλη κατσαρολα ριχνουμε το ελαιολαδο και σοταρουμε τα κομματια κοτοπουλου και απο τις δυο πλευρες μεχρι να ροδισουν.Προσθετουμε το σκορδο και τα υπολοιπα μυρωδικα και ανακατευουμε Σβηνουμε με το κρασι και μετα απο 3 λεπτακια ριχνουμε και τα ντοματακια και σιγοβραζουμε για 45 λεπτα.Βραζουμε τα μακαρονια και τα στραγγιζουμε.Ριχνουμε λιγο ελαιολαδο στην κατσαρολα και το αφηνουμε να καψει κατεβαζουμε απο την φωτια και τσιγαριζουμε τα μακαρρονια μας.Αλατοπιπερονουμε το κοτοπουλο και το σερβιρουμε με τα μακαρονια και με ωραιο τυρακι κεφαλοτυρι τριμμενο.ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 πακετο μακαρονακια τυπου φιογκακια
μιση κουπα αρακα βρασμενο
μιση κουπα καλαμποκι κονσερβα
2 τονους κονσερβα σε ελαιολαδο
5 φετες γαλοπουλα βραστη
5 φετες τυρι κασερι
1ξερο κρεμμυδι χοντροκομμενο
1κγ ανηθο φρεσκο
μιση κουπα παρμεζανα τριμμενη
μιση κουπα μαγιονεζα
1γιαουρτακι αγελαδιτσα
αλατι και πιπερι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βραζουμε σε αλατισμενο νερο τα φιογκακια μας και τα σουρονουμε και τα τοποθετουμε σε ενα μπολ.Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και αφηνουμε για το τελος την τριμμενη παρμεζανα και τον ανηθο.Το τοποθετουμε στο ψυγειο για 1 ωριτσα και μπορουμε να σερβιρουμε.Μην ξεχασω να σασ πω τον τονο με το ελαιολαδο θα το προσθεσετε δεν θα το σουρωσετε,και το κασερι και την γαλοπουλα θα τα κοψετε κομματακια.Μην ξεχασετε να βαλετε αλατακι και πιπερακι.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

ΠΕΝΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 πακετο πενες
300γρ μοτσαρελα
μιση κουπα ελιες σε ροδελες
2κσ βασιλικο
ΚΙΜΑΣ
μισο κιλο μοσχαρισιο κιμα
4κσ ελαιολαδο
1κρεμμυδι ξερο
1σκελιδα σκορδο
1ποτηρι κοκκινο κρασι
1κουτακι ντοματακια κονσερβα
ζαχαρη
αλατι και πιπερι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα ελαιολαδο και σοταρουμε τον κιμα.Προσθετουμε το κρεμμυδι τριμμενο και το σκορδο.Σβηνουμε με το κρασι.Ριχνουμε τα ντοματακια,την ζαχαρη,αλατι και πιπερι(αν θελουμε προσθετουμε 2 δαφνοφυλλα)και σιγοβραζουμε για 40 λεπτα ωσπου να τραβηξει ολα τα υγρα του.Βραζουμε τις πενες σε αλατισμενο νερο και τις στραγγιζουμε.Ανακατευουμε τις πενες με τον κιμα με της ελιες και την μιση μοτσαρελα.Πασπαλιζουμε την επιφανεια με την υπολοιπη μοτσαρελα και ψηνουμε σε ενα πυρεξ στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.Σερβιρουμε αμεσως!!!!!!!καλη μας ορεξη!!!!