ΠΕΝΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 πακετο πενες
300γρ μοτσαρελα
μιση κουπα ελιες σε ροδελες
2κσ βασιλικο
ΚΙΜΑΣ
μισο κιλο μοσχαρισιο κιμα
4κσ ελαιολαδο
1κρεμμυδι ξερο
1σκελιδα σκορδο
1ποτηρι κοκκινο κρασι
1κουτακι ντοματακια κονσερβα
ζαχαρη
αλατι και πιπερι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα ελαιολαδο και σοταρουμε τον κιμα.Προσθετουμε το κρεμμυδι τριμμενο και το σκορδο.Σβηνουμε με το κρασι.Ριχνουμε τα ντοματακια,την ζαχαρη,αλατι και πιπερι(αν θελουμε προσθετουμε 2 δαφνοφυλλα)και σιγοβραζουμε για 40 λεπτα ωσπου να τραβηξει ολα τα υγρα του.Βραζουμε τις πενες σε αλατισμενο νερο και τις στραγγιζουμε.Ανακατευουμε τις πενες με τον κιμα με της ελιες και την μιση μοτσαρελα.Πασπαλιζουμε την επιφανεια με την υπολοιπη μοτσαρελα και ψηνουμε σε ενα πυρεξ στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.Σερβιρουμε αμεσως!!!!!!!καλη μας ορεξη!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)