Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΥΛΙΚΑ
200γρ σιμιγδαλι ψιλο
150γρ φαρινα
250γρ ζαχαρη
5 αυγα
1/2 κουτ αλατι
100γρ γαλα
1βανιλια
1/2κουτ μαστιχα κοπανισμενη
50 γρ ινδοκαρυδο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3κουπες νερο
3 κουπες ζαχαρη
λιγες σταγονες λεμονιου
50 γρ βουτυρο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ





Χτυπαμε την ζαχαρη με τα αυγα για 10 λεπτα,στην συνεχεια προσθετουμε΄λιγο λιγο το γαλακαι ανακατευουμε απαλα μεσα στο μειγμα το αλευρι,το σιμιγδαλι,την βανιλια,την μαστιχα,το ινδοκαρυδο και το αλατι.Βουτυρωνουμε το ταψακι μας να ειναι περιπου 30 εκ.Αδειαζουμε το μειγμα και ψηνουμε στους 180 για 1 ωρα.Βγαζουμε απο τον φουρνο και αφηνουμε να κρυωσει.Φτιαχνουμε το σιροπι μας,βαζοντας ολα τα υλικα να βρασουν για 5 λεπτα,απο το σημειο βρασμου.Σιροπιαζουμε ζεστο σιροπι κρυο το γλυκο.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.