Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 15, 2013

ΚΑΡΟΤΟΨΩΜΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 5 μεσαια σε μεγεθος καροτα βρασμενα και πολτοποιημενα 1/2κουπα ζουμι απο τα βρασμενα καροτα 4κουταλιες της σουπας μελι φρεσκο δυοσμο ψιλοκομμενο 2γακελλακια ξερη μαγια 3κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις 3 1/2 κουπες αλευρι σκληρο 50mlελαιολαδο 1κουταλια του γλυκου αλατι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ βαζουμε την μαγια και το ζωμο των καροτων,ανακατευουμε και προσθετουμε μια κουπα απο τα αλευρια,ανακατευουμε και αφηνουμε 20 λεπτα να φουσκωσει.Σε ενα αλλο μπολ ανακατευουμε το πολτοποιημενο καροτο,τον δυοσμο,το ελαιολαδο,το μελι και το αλατι,αδειαζουμε το προζυμι που εχει φουσκωσει και ανακατευουμε ριχνωντας σιγα σιγα και το υπολοιπα αλευρι.Πλαθουμε μεχρι να πετυχουμε μια ευπλαστη ζυμη και σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει για 1 1/2 ωρα.Ξαναπλαθουμε το φουσκωμενο μας ζυμαρι και αν κολλαει πολυ γιατι τα καροτα εχουν πολυ υγρασια προσιετουμε και αλλο αλευρι.Φτιαχνουμε 2 φρατζολακια και τα αφηνουμε να σταθουν για μιση ακομα ωρα.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας και πασπα

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 4 αυγα 30ml κρασι κοκκινο 30mlελαιολαδο 400γρ αλευρι για ολες τις χρησεις ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι,φτιαχνουμε μια σφιχτη ζυμη,πλαθουμε για 10 λεπτα και αφηνουμε σε μια μεμβρανη να ξεκουραστη.Χωριζουμε την ζυμη σε 4 μπαλιτσες,ανοιγουμε καθε μπαλιτσα σε μεγαλο λεπτο φυλλο.Κανουμε ρολο το φυλλο και κοβουμε σε ρολακια σε παχος της αρεσκειας μας.Ξετυλιγουμε και βαζουμε να βρασει νερο με αλατι και μια κουταλια ελαιολαδο.Σε ενα τηγανι ριχνουμε λιγο ελαιολοδο ψιλλοκοβουμε ενα κρεμμυδι,μια σκελιδα σκορδο και ντοματινια μικρα.Τα ριχνουμε στο τηγανι και τα τσιγαριζουμε,στην συνεχεια ριχνουμε 1ποτηρι χυμος ντοματας και δυοσμο,ριγανη και θυμαρι.Αφηνουμε την σαλτσα να δεσει και αλατιζουμε.Ριχνουμε στην κατσαρολα τα ζυμαρικα μας και τα αφηνουμε για 3 λεπτα να βρασουν οχι περισσοτερα.Αδειαζουμε σουρωνοντας ελαφρα τα ζυμαρικα μας μεσα στην σαλτσα,ανακατευουμε ελαφρα και σερβιρουμε με τριμμενο τυρακι!!!!!!!ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΛΑΖΑΝΙΑ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΤΟΡΤΕΛΙΝ