Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΡΟΤΟΨΩΜΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ

ΥΛΙΚΑ
5 μεσαια σε μεγεθος καροτα βρασμενα και πολτοποιημενα
1/2κουπα ζουμι απο τα βρασμενα καροτα
4κουταλιες της σουπας μελι
φρεσκο δυοσμο ψιλοκομμενο
2γακελλακια ξερη μαγια
3κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
3 1/2 κουπες αλευρι σκληρο
50mlελαιολαδο
1κουταλια του γλυκου αλατι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ



Σε ενα μπολ βαζουμε την μαγια και το ζωμο των καροτων,ανακατευουμε και προσθετουμε μια κουπα απο τα αλευρια,ανακατευουμε και αφηνουμε 20 λεπτα να φουσκωσει.Σε ενα αλλο μπολ ανακατευουμε το πολτοποιημενο καροτο,τον δυοσμο,το ελαιολαδο,το μελι και το αλατι,αδειαζουμε το προζυμι που εχει φουσκωσει και ανακατευουμε ριχνωντας σιγα σιγα και το υπολοιπα αλευρι.Πλαθουμε μεχρι να πετυχουμε μια ευπλαστη ζυμη και σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει για 1 1/2 ωρα.Ξαναπλαθουμε το φουσκωμενο μας ζυμαρι και αν κολλαει πολυ γιατι τα καροτα εχουν πολυ υγρασια προσιετουμε και αλλο αλευρι.Φτιαχνουμε 2 φρατζολακια και τα αφηνουμε να σταθουν για μιση ακομα ωρα.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας και πασπαλιζουμε τα φρατζολακια μας με λιγο νερο και σουσαμι η παπαρουνοσπορο.Ψηνουμε για 30 λεπτα στους 180 βαθμους!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.