Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΥΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ!!!!!!!!


ΥΛΙΚΑ
1 κιλο ντοματες ωριμες
400γρ ζαχαρη κρυσταλικη
1/2 κγ πιπερι μαυρο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χαραζουμε τις ντοματες απο την πισω πλευρα με ενα μαχαιρι και τις τοποθετουμε σε μια κατσαρολα με βραστο νερο για ενα λεπτο.Στην συνεχεια τις βαζουμε σε ενα μπωλ με κρυο νερο και ετσι θα ξεφλουδιστουν ευκολα.Ξεφλουδιζουμε τις ντοματες και τις κοβουμε σε κυβους.Σε μια κατσαρολα βαζουμε τις ντοματες σε κυβους την ζαχαρη και το πιπερι.και σιγοβραζουμε σε μετρια φωτια για 30 λεπτα.Στην αρχη θα αφρισει και πρεπει να το ξαφρισουμε.Ανακατευουμε συνεχως να μην ξεχειλισει.Πλενουμε καλα βαζα γυαλινα και τα αποστειρωνουμε αφηνωντας τα σε βραστο νερο για 5 λεπτα ,στην συνεχεια τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να στεγνωσουν μονα τους σε μια καθαρη πετσετα.Οταν ειναι ετοιμη η μαρμελαδα μας κατεβαζουμε απο την φωτια και την μοιραζουμε στα βαζα.Γυριζουμε αναποδα τα βαζα μας οταν γεμισουμε την μαρμελαδα μας.Ετσι επιτυνχανουμε τελεια κονσερβοποιηση.ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

ΥΛΙΚΑ
300 γρ κρυσταλικη ζαχαρη
140 ml πετιμεζι
180 γρ ηλιελαιο
120 ml χυμο πορτοκαλιου
10 γρ αμμωνια
10γρ γαρυφαλο σε σκονη
1 βανιλια
1 πρεζα αλατι
200ml νερο
1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
5 γρ μπεικιν παουντερ
 200γρ σουσαμι για το πασπαλισμα προεραιτικα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ενα μπολ ανακατευουμε ολα τα υλικα εκτος το αλευρι και το μπεικιν.Ανακατευουμε καλα μεχρι να ομογενοποιηθουν καλα τα υλικα μας.Στην συνεχεια προσθετουμε το μπεικιν και το αλευρι σιγα σιγα,ζυμωνουμε με τα χερια μεχρι να εχουμε μια επλαστη μαλακη ζυμη.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 180 με αερα .Πλαθουμε τα μουστοκουλουρα μας σε σχημα που την αρεσκειας μας, οχι πολυ μεγαλα, και τα πασπαλιζουμε αν θελουμε με σουσαμι.Καλυπτουμε ενα ταψι με αντικολητικο χαρτι και τοποθετουμε τα κουλουρακια μας με λιγη αποσταση μεταξυ τους.Ψηνουμε τα κουλουρακια μας για 20 λεπτα και τα αφηνουμε να κρυωσουν τουλαχιστον για μιση ωρα πριν τα αποθηκευσουμε σε ταπερ.ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ!!!!!!!!!!!

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1/2 πακετο σφολιατα ετοιμη του εμποριου
2 κσ ζαχαρη καστανη
2κσ κανελα
λιγο ελαιολαδο για το ταψι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ανοιγουμε την ζυμη μασ με την βοηθεια ενος μπλαστη η με τα χερια μας,στην συνεχεια πασπαλιζουμε με την ζαχαρη και την κανελα.Κοβουμε καθετα σε λωριδες την ζυμη μας και παιρνουμε μια μια λωριδιτσα και την στρυφογυριζουμε με τα χερια μας και την τοποθετουμε σε λαδομενο ταψακι,συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια με ολες της λωριδες σφολιατας.Προθερμενουμε τον φουρνο μας στους 200 βαθμους στις αντιστασεις και ψηνουμε για μιση ωρα.Τα σερβιρουμε κρυα μαζι με καφεδακι η τσαι!!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
KAΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΞΑΝΑ ΠΑΡΕΑ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!!!!!!!!!!