ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

ΥΛΙΚΑ
300 γρ κρυσταλικη ζαχαρη
140 ml πετιμεζι
180 γρ ηλιελαιο
120 ml χυμο πορτοκαλιου
10 γρ αμμωνια
10γρ γαρυφαλο σε σκονη
1 βανιλια
1 πρεζα αλατι
200ml νερο
1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
5 γρ μπεικιν παουντερ
 200γρ σουσαμι για το πασπαλισμα προεραιτικα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ενα μπολ ανακατευουμε ολα τα υλικα εκτος το αλευρι και το μπεικιν.Ανακατευουμε καλα μεχρι να ομογενοποιηθουν καλα τα υλικα μας.Στην συνεχεια προσθετουμε το μπεικιν και το αλευρι σιγα σιγα,ζυμωνουμε με τα χερια μεχρι να εχουμε μια επλαστη μαλακη ζυμη.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 180 με αερα .Πλαθουμε τα μουστοκουλουρα μας σε σχημα που την αρεσκειας μας, οχι πολυ μεγαλα, και τα πασπαλιζουμε αν θελουμε με σουσαμι.Καλυπτουμε ενα ταψι με αντικολητικο χαρτι και τοποθετουμε τα κουλουρακια μας με λιγη αποσταση μεταξυ τους.Ψηνουμε τα κουλουρακια μας για 20 λεπτα και τα αφηνουμε να κρυωσουν τουλαχιστον για μιση ωρα πριν τα αποθηκευσουμε σε ταπερ.ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)