Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 14, 2013

ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

Εικόνα
ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ!!!!!
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ
1ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ 250 ΓΡ
2 ΑΥΓΑ
100 ΓΡ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
... 500ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΓΕΜΙΣΗ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ
ΑΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΜΟΥΛΙΑΣΕΙ Η ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
1ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1ΠΙΠΕΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΟΝΚΑΣΕ
1ΠΟΤΗΡΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΥΛΟ Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΝΤΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΤΡΙΦΤΗ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ
ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΟΛΙΣ ΕΞΑΤΜΙΣΤΗ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ Η ΓΕΜΙΣΗ
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗ…

ΛΑΓΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ

Θας σας δωσω αλλη μια συνταγη λαγανας!
Αυτη την φορα απο την ομορφη Ζακυνθο
Υλικα
11/2 κιλο.αλευρι σκληρο
25γρμαγια νωπη
1κουτ αλατι
11/2ποτηρι λαδι
375γρ καλο ροζε κρασι
1 κουταλακι γλτκανισο
200γρ σταφιδες
... 2κουταλακια σουσαμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μετραμε 1/3του αλευριου προσθετουμε την μαγια ,το αλατι και το γλυκανισο
προσθετουμε λιγο χλιαρο νερο περιπου 200ml
μεχρι να γινει λειο ζυμαρακι σφιχτο.
Το αφηνουμε σκεπαζμενο 15 20 λεπτα
Ξανα ζυμωνουμε,προσθετοντας το λαδι,κρασι,και αλευρι.
Πρεπει να εχουμε ενα ομοιομορφο ζυμαρι και μαλακο.
Προσθετουμε μεσα και τις σταφιδες,πλαθουμε για να απλωθουν ομορφα.
Αλειφουμε με λαδι ενα ταψι 34 με36
Μεταφερουμε την ζυμη μεσα στο ταψι,με τις παλαμες μας. πιεζουμε να απλωθει και να. αποκτηση της χαρακτηριστικες τρυπες.

ΤΖιΖΚΕΙΚ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΑΡΜΠΡΕ!!!

Εικόνα
ΤΖιΖΚΕΙΚ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΑΡΜΠΡΕ!!!
ΥΛΙΚΑ
50ΓΡ ΣΚΟΝΗ ΚΑΚΑΟ
5ΚΣ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ
900ΓΡ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
200ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
... 4ΑΥΓΑ
1ΚΓ ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
75 ΓΡ ΜΠΙΣΚΟΤΑ DIGESTIVE
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΙΑΣ ΦΟΡΜΑΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 20 Χ8 ΕΚ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΟΥΝ ΚΑΛΑ
ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΕΝΑ ΕΝΑ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ
ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΚΑΚ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΕΙΓΜΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ 1 ΚΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕΙΓΜΑ ΜΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΙΓΜΑΤΑ
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΜΕ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ 3/4 ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΚΑΙ 30 ΩΡΑ
ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΞΑΝΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ Γ…