Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 22, 2012

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Εικόνα
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ΥΛΙΚΑ
3 αυγα
500γρ φυλλο κρουστας
1 ποτηρι ζαχαρη
1 1/2 φλυτζ γιαουρτι στραγγιστο
1 φλυτζ σπορελαιο
1 κουτ σουπας βουτυρο
1 βανιλια
1κου γλυκ κοπανισμενη μαστιχα
1 φακελλακι μπεικιν παουντερ
ξυσμα απο 2 πορτοκαλια

ΣΙΡΟΠΙ
1φλυτζ χυμο πορτοκαλιου
1 1/2φλυτζ τσαγιου νερο
2 1/2 φλυτζ τσαγιου ζαχαρη
1κουτ σουπας ξυσμα πορτοκαλιου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι .Ανοιγουμε τα φυλλα και τα σουρωνουμε κατα μηκος.Βαζουμε τα φυλλα σε βουτυρωμενο ταψι σουρωμενα και τα περυχινουμε με το μειγμα απο πορτοκαλι.Ψηνουμε την πιτα μας σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει η επιφανεια.Φτιαχνουμε το σιροπι μας βαζοντας ολα τα υλικα μαζι σε ενα κατσαρολακι για 5 λεπτα απο την πρωτη βρασει.Αφηνουμε την πιτα μας να κρυωσει καλα και μετα της περιχυνουμε το σιροπι.Αφηνουμε να ρουφηξει το σιροπι του για 30 λεπτα!!!!!!!!!!και σερβιρουμε!!!!!!

ΕΥΚΟΛΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ

ΥΛΙΚΑ
1 κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις
1κουπα φετα σκληρη
2αυγα
1κουπα χλιαρο γαλα
αλατι και πιπερι
μυρωδικα της αρεσκειας σας(εγω σε αυτην την συνταγη εβαλα δεντρολιβανο.δυοσμο,ριγανη και λιαστη ντοματα)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μπολ βαζουμε την μαγια και την διαλυουμε στο χλιαρο γαλα στην συνεχεια προσθετουμε το αλευρι,την φετα,τα αυγα,αλατι πιπερι και τα μυρωδικα μας.Ανακατευουμε οχι πολυ για  να μην μας λιωσει η φετα.Αφηνουμε το μειγμα να ξεκουραστει ενα τετερτακη και λαδωνουμε ενα ταψακι και αδειαζουμε το μειγμα μας.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να φουσκωσει και να ροδισει περιπου 40 λεπτα!!!!!