Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 21, 2012
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΑΣΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ!!ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ!!

ΚΕΙΚ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ

ΥΛΙΚΑ 1 φλ (150γρ) χοντροκομμενα βερυκοκα 1φλ(150ml)νεκταρ βερυκοκου 2/3φλ μαυρη ζαχαρη 2 αυγα χωρισμενα ασπραδια με κροκους 11/2 γλ καρυδα ινδικη 11/2φλ που φουσκωνει μονο του 1/2 φλ μαυρη σοκολατα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Αναμειγνυουμε τα βερυκοκα με το νεκτρα τα αφηνουμε για μια ωρα. Σε ενα μπολ και προσθετουμε  την ζαχαρη και το βουτυρο μεχρι να ασπρισει το μειγμα.Προσθετουμε τους κροκους και συνεχιζουμε να χτυπαμε στην συνεχεια,την καρυδα,το μισο αλευρι(κοσκινισμενο)και το μισο μειγμα βερυκοκα.Στην συνεχεια το υπολοιπο αλευρι και το υπολοιπο μειγμα βερυκοκακαι τελος την τριμμενη σοκολατα μας.Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα .Την προσθετουμε και αυτην στο μειγμα μας αλλα οπως εχουμε ξανα πει με ελαφρες κινησεις απο κατω προς τα πανω για να μην φυγει ο αερας και για να μας γινει το κεικ μας αφρατο και φουσκωτο.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμους πανω κατω και ψηνουμε το κεικ μας αφου πρωτα το βαζουμε σε μια φορμα για κεικ βουτυρωμενη.Ψηνουμε για 1 μιση ωρα.Σερβιρουμε τ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ 250 γρ μπισκοτα ολικης αλεσης τυπου digestive 100 γρ βουτυρο μισο κουτ κανελα 50 γρ φυστικη αιγινης μισο φλυτζανι τσαγιου 1κιλο φρεσκια μυζηθρα μισο φλυτζ ζαχαρη μισο φλυτζ μελι 4αυγα μια πρεζα μαστιχα κοπανισμενη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Θρυμματιζουμε τα μπισκοτα μας.Τ βαουμε σε ενα μπολ,τα πασπαλιζουμε με κανελα και προσθετουμε και το λιωμενο βουτυρο.Το μειγμα μας πρεπει να γινει σαν ψιχουλα νωπα.Βουτυρωνουμε ενα ταψακι 23 η 25 εκ και στρωνουμε στον πατο του το μειγμα απο τα νωπα ψιχουλα.Το παταμε με την βοηθεια ενος κουταλιου να κολλησει.Στον μιξερ τωρα χτυπαμε τη μυζηθρα ,τη ζαχαρη,το μελι και την μαστιχα μεχρι να ενσωματωθουν ολα τα υλικα και γινει μια ωραια κρεμα.Προσθετουμε τα αυγα μεχρι να ενωθουν και αυτα καλα με το υπολοιπο μειγμα.Αδειαζουμε το μειγμα μας πανω στο στρωμενο μπισκοτο και ψηνουμε στους 180 βαθμους να για περιπου 40 λεπτα μεχρι να ροδισει το τσιζ κεικ μας.Αφηνουμε να κρυωσει καλα και σερβιρουμε με μελι και φυστικια.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!