ΚΕΙΚ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 φλ (150γρ) χοντροκομμενα βερυκοκα
1φλ(150ml)νεκταρ βερυκοκου
2/3φλ μαυρη ζαχαρη
2 αυγα χωρισμενα ασπραδια με κροκους
11/2 γλ καρυδα ινδικη
11/2φλ που φουσκωνει μονο του
1/2 φλ μαυρη σοκολατα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αναμειγνυουμε τα βερυκοκα με το νεκτρα τα αφηνουμε για μια ωρα. Σε ενα μπολ και προσθετουμε  την ζαχαρη και το βουτυρο μεχρι να ασπρισει το μειγμα.Προσθετουμε τους κροκους και συνεχιζουμε να χτυπαμε στην συνεχεια,την καρυδα,το μισο αλευρι(κοσκινισμενο)και το μισο μειγμα βερυκοκα.Στην συνεχεια το υπολοιπο αλευρι και το υπολοιπο μειγμα βερυκοκακαι τελος την τριμμενη σοκολατα μας.Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα .Την προσθετουμε και αυτην στο μειγμα μας αλλα οπως εχουμε ξανα πει με ελαφρες κινησεις απο κατω προς τα πανω για να μην φυγει ο αερας και για να μας γινει το κεικ μας αφρατο και φουσκωτο.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμους πανω κατω και ψηνουμε το κεικ μας αφου πρωτα το βαζουμε σε μια φορμα για κεικ βουτυρωμενη.Ψηνουμε για 1 μιση ωρα.Σερβιρουμε το κεικ μας πασπαλιζμενο με αχνη ζαχαρη!!!!!!!ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ ΠΑΙΔΙΑ!!!!! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)