Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 10, 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Εικόνα
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ!!!!!! ΥΛΙΚΑ 1 κιλο πατατες καθαρισμενες 1 λιτρο γαλα 2 σκελιδες σκορδο 75 γρ βουτυρο αλατι και πιπερι 1 μιση φλυτζανι γραβιερα και λιγο μαιντανο για το γαρνιρισμα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κοβουμε τις κθαρισμενες πατατες οσο το δυνατον πιο λεπτες.Προθαιρμενουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους.Κοβουμε στην μεση την μια σκελιδα σκορδου και την τριβουμε σε ενα πυριμαχο σκευος που θα τοποθετησουμε ργοτερα τις πατατες.Στην συνεχεια κοβουμε τις σκελιδες σε πολυ μικρα κομματακια .Κανουμε στο ταψι μια στρωση πατατες,να μισακουμπανε η μια με την αλλη.Αλατοπιπερωνουμε και ριχνουμε εδω και εκει κομμτακια απο το βουτυρο και λιγο απο το ψιλλοκομενο σκορδο.Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια με τρεις στρωσεις πατατας.Ριχνουμε το γαλα να ξεπερνα τις πατατες.Σκεπαζουμε το ταψακι μας με αλουμινοχαρτο και ψηνουμε για 1 ωρα.Το βγαζουμε απο τον φουρνο και το πσπαλιζουμε με την γραβιερα μας και ξανα ψηνουμε για αλλα 10 λεπτα μεχρι να λιωσου

ΓΕΜΙΣΤΟ ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 κιλο μοσχαρισιο κιμα 4χωριατικα λουκανικα 1 ξερο κρεμμυδι 1ντοματα μεγαλη τριμμενη μαιντανος ριγανη 1 σκελιδα σκορδο λιωμενη 1 μεγαλο αυγο χτυπημενο 3/4 φλυτζανιου φρυγανια τριμμενη αλατι,πιπερι 4 φετες ζαμπον 4 φετες τυρι του τοστ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 2 μεγαλες ντοματες 4κσ μαυρη ζαχαρη βασιλικος φρεσκος και λιγο αλατι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ βαζουμε στο μπλεντερ ολα τα υλικα και τα χτυπαμε μεχρι να γινουν πολτος.Τα βαζουμε σε κατσαρολακι και τα βραζουμε για 15 λεπτα.Και στο τελος αλατιζουμε.Προθαερμαινουμε το φουρνο μας σρους 170 βαθμους.Ψιλοκοβουμε τα λουκανικα αφου πρωτα τα εχουμε ξεφλουδισει απο το εξωτερικο περυβλιμα.Σε ενα μπολ βαζουμε τον κιμα,τα λουκανικα,το μαιντανο,τη ριγανη το σκορδο ,το αυγο,την φρυγανια,το κρεμμυδι ,το αλατι και το πιπερι.Ζυμωνουμε καλα ολα τα υλικα να γινει  ωραιο σφιχο και να μην κολλαει στα τοιχωματα του μπολ.Απλωνουμε ενα κομματι λαδοκολα και απλωνουμε το μειγμα κιμα σε παραλληλογραμο σχημα .Απλωνουμε τις φετες ζαμπ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΛΕΞΟΥΔΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1φυλλο σφολιατας ντοματακια σαντορινης ελιες παστα φετα βαρελισια πιπερια φλωρινης ριγανη σουσαμι για το πασπαλισμ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ανοιγουμε το φυλλο σφολιατας και τοποθετουμε ολα τα υλικα μας στην μεση της ζυμης.Κοβουμε με ενα μαχαιρι τα πλαινα της ζυμης σε λωριδες και αρχιζουμε και κλεινουμε προς τα μεσα σαν πλεξουδα.Ραντιζουμε με νερο το ζυμαρακι μας και πασπλιζουμε με σουσαμι.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 45 με 50 λεπτα.Θα εντυπωσιασετε πιστεψτε με και ειναι πανευκολο!!!!!