Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 14, 2012

ΤΣΟΥΡΕΚΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1ποτηρι χλιαρο γαλα 2 αυγα 1 ξερη μαγια 1κουτ γλυκου κοφτο αλατι 1κουτ γλυκου μπεικιν 1/2κουπα ζαχαρη κρυσταλικη 100γρ βουτυρο 2βανιλιες ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ενα μπολ βαζουμε,την μαγια,το αλατι,την ζαχαρη,το βουτυρο,το μπεικιν και στην συνεχεια το γαλα το χλιαρο προσοχη,οχι καυτο ουτε κρυο.Ανακατευουμε καλα και προσθετουμε τα χτυπημενα αυγα και το αλευρι και στην συνεχεια τις βανιλιες.Ζυμωνουμε μεχρι να πετυχουμε μια ευπλαστη ζυμη.Σκεπαζουμε και αφηνουμε μιση ωρα.Στην συνεχεια χωριζουμε την ζυμη μας σε τρεις μπαλες.Ανοιγουμε καθε μπαλα οσο ποιο πολυ μπορουμε.Απλωνουμε την γεμιση που θελουμε στην μιση πλευρα της ζυμης.Αναδιπλωνουμε την ζυμη και κοβουμε σε λωριδες.Καθε μια λωριδα την στριφογυριζουμε και την κανουμε σαλιγκαρο.Τοποθετουμε τα κουλουρακια μας σε βουτυρωμενη λαμαρινα.Αφηνουμε για 20 λεπτα και στην συνεχεια ψηνουμε,για 30 λεπτα μεχρι να ροδισουν σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 β

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 κουπα γαλα εβαπορε 1κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις 1κουτ γλυκου μπεικιν παουντερ 2 αυγα 1κουπα χοντροκομμενη φετα βαρελισια σκληρη 1 σφηνακι ελαιολαδο αλατι πιπερι 1/2 κιλο κολοκυθα τριμμενη κοκκινη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κοβουμε σε κομματακια την κολοκυθα μας.Τριβουμε στο τριφτη,απο το χοντρο μερος την κολοκυθα.Σβιγγουμε με τα χερια μας να φυγουν ολα τα υγρα της.Τοποθετουμε σε ενα μπολ την τριμμενη κολοκυθα.Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα ,και ανακατευουμε ελαφρα.Βαζουμε σε ενα ταψακι ελαιολαδο και αδειαζουμε το μειγμα μας.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 45 λεπτα στους 180 βαθμους!!!!!!