Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 11, 2012

ΣΦΙΓΚΟΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ 250ml νερο 95γρ βουτυρο 1/2κγ αλατι 125γραλευρι για ολες τις χρησεις 200γρ κιτρινα τυρια ξυσμα απο ενα λεμονι ακερωτο 1κγ ζαχαρη 4αυγα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε μια κατσαρολα σε χαμηλη φωτια ριχνουμε το νερο ,το βουτυρο και το αλατι.Μολις παει βρασει ριχνουμε το αλευρικαι ανακατευουμε συνεχως μεχρι να πετυχουμε μια ομοιμορφη ζυμη.Αποσυρουμε απο την φωτια και αφηνουμε να κρυωσει.Προσθετουμε τα τυρια και το ξυσμα και ανακατευουμε καλα.Συνεχιζουμε με την ζαχαρη και τα αυγα ανακατευουμε το μειγμα συνεχως.Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 160 βαθμους.Πλαθουμε μικρα μπαλακια,στο μεγεθος καρυδιου,και τα απλωνουμε σε ταψι στρωμενο με λαδοκολλα.Ψηνουμε τους σφιγκους για περιπου 20 λεπτα.

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ,ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ 3 αυγα 2κσ ελαιολαδο 1κγ αλατι 1κγ μπαεικιν παουντερ 5οογρ αλευρι που φουσκωνει μονο του 2 1/3 μπιρα ξανθια 250 γρ φετα σε χοντρα κομματια 250γρ ζαμπον χοντροκομμενο 1κγ ριγανη 1κγ θυμαρι 4 φρεσκα κρεμμυδακια σε ροδελες 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμενο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα.Σε ενα μπολ ανακατευουμε τα αυγα με το λαδι,το γιαουρτι,το αλατι,το πμεικιν,το αλαευρι και την μπιρα μεχρι να γινουν ενας χυλος.Προσθετουμε την ετα και το ζαμπον.Στην συνεχεια την ριγανη,το θυμαρι,τα κρεμμυδακια και τον βασιλικο ανακατευουμε προσεκτικα.Λαδωνουμε μια μεγαλη φορμα του κεικ και ριχνουμε μεσα το μειγμα.Ψηνουμε για μια ωρα.καλη επιτυχια!!!!!!!!!!!