ΣΦΙΓΚΟΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
250ml νερο
95γρ βουτυρο
1/2κγ αλατι
125γραλευρι για ολες τις χρησεις
200γρ κιτρινα τυρια
ξυσμα απο ενα λεμονι ακερωτο
1κγ ζαχαρη
4αυγα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρολα σε χαμηλη φωτια ριχνουμε το νερο ,το βουτυρο και το αλατι.Μολις παει βρασει ριχνουμε το αλευρικαι ανακατευουμε συνεχως μεχρι να πετυχουμε μια ομοιμορφη ζυμη.Αποσυρουμε απο την φωτια και αφηνουμε να κρυωσει.Προσθετουμε τα τυρια και το ξυσμα και ανακατευουμε καλα.Συνεχιζουμε με την ζαχαρη και τα αυγα ανακατευουμε το μειγμα συνεχως.Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 160 βαθμους.Πλαθουμε μικρα μπαλακια,στο μεγεθος καρυδιου,και τα απλωνουμε σε ταψι στρωμενο με λαδοκολλα.Ψηνουμε τους σφιγκους για περιπου 20 λεπτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)